Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

28 maart 2006

Ermelo - Winkeldief aangehouden

Een 27-jarige inwoner van Ermelo pakte op maandag (27-03) rond 13.45 uur een fles drank uit een winkel aan de Stationsstraat en verliet zonder te betalen het pand. De winkelier zette de achtervolging in en wist de man staande te houden. De verdachte werd overgedragen aan de politie en die maakt proces-verbaal op.

Harderwijk - Auto over de kop

Een 64-jarige automobiliste uit Emmen verloor op maandag (27-03) rond 11.15 uur de macht over het stuur op de A28. Tijdens het uitwijken naar de linker rijstrook bleek er al een andere auto te rijden. Na een flinke stuurcorrectie naar rechts belandde ze in de berm sloeg de auto over de kop. De vrouw werd met rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd maar mocht dezelfde dag weer naar huis. De auto raakte zwaar beschadigd.

Harderwijk - Graafmachine in brand

Op de Verkeersweg vloog op maandag (27-03) rond 06.20 uur door onbekende oorzaak een graafmachine in brand nabij het politiebureau. De brandweer kwam ter plaatse en heeft later ook het wegdek gereinigd omdat het voertuig dieselolie lekte. Tevens werden de rotondes thv het politiebureau en de Selhorstweg tijdelijk voor het verkeer afgesloten.

Hierden - Drankrijder

Een 48-jarige automobilist uit Hierden bleek bij een politiecontrole op dinsdag (28-03) rond 01.05 uur op de Molenweg onder invloed van alcohol. Hij blies 0,54 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Putten - Boete voor kleven

Een 22-jarige automobilist uit Putten kreeg op maandagmiddag (27-03) een boete voor kleven achter zijn voorligger. De man bleef tot tweemaal toe met een behoorlijke snelheid dicht achter zijn voorganger rijden op oa de Putterweg.

Harderwijk - Man gooit voorwerp vanaf viaduct

De politie is op zoek naar een nog onbekende man die dinsdagmiddag (28/3) omstreeks 13.50 uur een witte zak met nog onbekende inhoud vanaf het viaduct over de A28 bij de Deventerweg in Harderwijk naar beneden gooide. De zak kwam terecht op een passerende personenauto waarvan de voorruit werd vernield. De bestuurder, een 48 jarige man uit Rosmalen, die richting Amersfoort reed, bleef ongedeerd en stopte op de vluchtstrook. Een passerende vrachtwagenchauffeur die één en ander ook had gezien, bood hulp. Tot nu toe is de zak met onbekende inhoud niet teruggevonden. De man die de zak gooide is na het incident weggelopen richting Deventerweg. Hij was naar schatting 40 jaar en gekleed in een lichtkleurige broek en lichte jas. Getuigen die iets van het incident hebben gezien of daarvan iets weten, worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --