Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

28 maart 2006

Apeldoorn - Snorfietser licht gewond

Een 16-jarige snorfietser uit Lieren verleende op maandag (27-03) rond 14.30 uur geen voorrang aan een 50-jarige automobilist uit Apeldoorn op de kruising van de Europaweg en de Hoge Dries. De snorfietser belandde op de motorkap van de auto en hield daar enkele schaafwonden aan over. De snorfiets was total loss.

Apeldoorn - Schade aan auto door rukwind

Een inwoner van Weerselo parkeerde maandagmorgen (27-03) zijn auto aan de Burg. Quarles van Uffordlaan nabij een waarschuwingshek. Bij terugkomst in de middaguren bleek het hek op de motorkap te liggen. Waarschijnlijk is het hek weggewaaid door een hevige rukwind.

Apeldoorn - Hennepkwekerij opgerold

De politie heeft op maandagmorgen (27-03) een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Eglantier. Er werden 328 hennepplanten alsmede de benodigde apparatuur aangetroffen. De eigenaar, een 38-jarige Apeldoorner, werd aangehouden en kan een forse naheffing tegemoet zien van energiebedrijf NUON ivm het illegaal aftappen van de stroom. Alle aangetroffen goederen werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Apeldoorn - Automobilist krijgt klappen

Een 44-jarige automobilist uit Apeldoorn reed op maandag (27-03) rond 16.45 uur op de linker voorsorteerbaan van de Edisonlaan tussen de Vlijtseweg en Kanaal Noord. Bij het uitwijken naar de rechter rijstrook verleende hij geen voorrang aan een aldaar rijdende automobilist en een aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen stopten en de Apeldoorner wilde het schadeformulier gaan invullen. Hij draaide zijn raam open om de onbekende automobilist te woord te staan maar kreeg daar geen kans voor omdat die het portier opende en de Apeldoorner bij zijn kraag greep terwijl hij riep dat hij schade aan zijn auto had. Vervolgens kreeg de Apeldoorner een vuistslag in het gezicht en liep de man terug naar zijn auto. Het slachtoffer besloot naar het politiebureau aan de Sleutelbloemstraat te rijden. In eerste instantie werd hij gevolgd door de onbekende man maar die reed snel door toen hij het bord Politie zag staan. De Apeldoorner hield aan het avontuur een tand door de lip en een lichte zwelling aan zijn keel over. De dader reed in een grote zwarte Mercedes, vermoedelijk type 230. Signalement bestuurder: 40-45 jaar, licht getinte huid, stevig postuur, zwart halflang haar. De politie verzoekt getuigen van dit voorval zich te melden via 0900 8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --