Provincie Drenthe

BESLUITENLIJST Weeknummer: 13

Vergadering van gedeputeerde staten van Drenthe d.d. 28 maart 2006

Nummer Onderwerp Besluit

1. Herziening Provinciale Herziening Provinciale Commissie Commissie voor de voor het Omgevingsbeleid De Pro- Omgevingsbeleid vinciale Commissie voor het Omge- (PCO). vingsbeleid (PCO) adviseert PS en GS over het omgevingsbeleid. De PCO voldoet niet aan nieuwe wette- lijke bepalingen die voortkomen uit de dualisering van het provinciebe- stuur. GS stellen PS daarom voor gezamenlijk de Adviescommissie voor de fysieke leefomgeving Dren- the in te stellen als opvolger van de PCO en in aansluiting hierop het reglement op de nieuwe advies- commissie vast te stellen. Qua sa- menstelling van de commissie is er sprake van twee veranderingen. Gedeputeerden zijn geen lid meer en de vergaderingen zullen voortaan worden geleid door een onafhankelijk voorzitter. De naam Adviescommissie voor de fysieke leefomgeving is gekozen om ver- warring te voorkomen met de sta- tencommissie Omgevingsbeleid.


2. Voortgang Kaderrichtlijn GS neemt kennis van de Decem- Water (KRW), Decem- bernota 2005. Deze nota is de eer- bernota 2005. ste van een serie van 3 nota's die in 2005, 2006 en 2007 door het rijk worden opgesteld ter uitwerking van de Kaderrichtlijn Water.


3. Bouwfraude; verdeling Kennisgenomen van de verdeling schikkingsbedrag Bou- van het schikkingsbedrag naar aan wend Nederland op leiding van de bouwfraude overeen royementsvoorstel aan komstig de verdeelsleutel van het verweerder c.s. IPO: Drenthe ontvangt 150.000,--

Beantwoording vragen Ingestemd met de conceptbrief.
4. ex artikel 41 Reglement
van orde van Groen-
Links over wegmarke-
ringen op provinciale
wegen.


5. Encyclopedie van Dren- GS hebben de hoofdredactie van de the. Encyclopedie van Drenthe in een

Nummer Onderwerp Besluit

brief aangegeven tevreden te zijn met het antwoord op een aantal vragen over de komende zomer te verschijnen digitale encyclopedie, reacties op de Encyclopedie en de omgang met aanpassingen. GS be- schouwen de encyclopedie als waardevol en toegankelijk, en con- stateren dat de Encyclopedie van Drenthe uitnodigt tot reacties, zoals ieder encyclopedisch standaard- werk van betekenis dat doet.


6. Beantwoording vragen Ingestemd met de beantwoording ex artikel 41 Reglement van statenvragen zoals verwoord in van orde van de OPD bijgevoegde statenbrief. over oefeningen in het
kader van rampenbe-
strijding.


7. Aanjaagsubsidie 2006 GS heeft besloten om een aanjaag- aan de Stichting VVV subsidie van 200.000,- beschikbaar Drenthe Plus. te stellen aan de stichting Marketing Drenthe Plus.


8. Aanjaagsubsidie 2006 GS heeft besloten om een aanjaag- aan de Stichting Marke- subsidie van 200.000,- beschikbaar ting Drenthe Plus. te stellen aan de stichting VVV Dren- the Plus.


9. Landinrichting Odoorn; Gedeputeerde staten van Drenthe vaststellen begrenzin- hebben het begrenzingenplan voor de landinrichting Odoorn vastgesteld genplan en toewijzing en het eigendom, beheer en onder- c.q. regelen eigendom, houd van de openbare voorzienin- beheer en onderhoud. gen (wegen, waterlopen en kunst- werken) geregeld c.q. toegewezen.


10. Jaarverslag van de Gedeputeerde staten hebben het Commissie van advies jaarverslag voor kennisgeving aan- voor de bezwaarschrif- genomen ten en klachten over het
jaar 2005.

Mededelingen

@

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs- recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.