Dienstenbond CNV

Winstdelingsregeling van voorheen AVM
28-03-2006

CNV Dienstenbond heeft de afgelopen week kort met de directie van voorheen AVM stilgestaan bij de arbeidsvoorwaarden na de overname door AccoN. Hiermee wil ik u graag op de hoogte stellen van de resultaten van dat gesprek.

In de CAO die met AVM is overeengekomen is afgesproken dat de winstdelingsregeling van AVM in 2005 nog zou worden gehandhaafd en vanaf 2006 zal worden vervangen door een vorm van resultaatafhankelijke beloning. Tegen die afspraak waren overigens door de leden nogal wat bezwaren naar voren gebracht. Gedurende 2005 heeft een werkgroep zich gebogen over een vorm van resultaatafhankelijke beloning, die ook draagvlak zou kunnen hebben bij de werknemers van AVM. Ik denk dat de werkgroep een uitstekend eindproduct heeft opgeleverd, maar invoering op dit moment lijkt niet verstandig, omdat de arbeidsvoorwaarden van AccoN en AVM wellicht geharmoniseerd worden. In overleg is daarom besloten dat voor de medewerkers van voorheen AVM de oude winstdelingsregeling van AVM in 2006 in stand blijft. Ik neem, gezien onze gesprekken in het verleden, aan dat de meeste van u blij zijn met die beslissing. Technisch levert dit wel een probleem op om de omvang van de winst van voorheen AVM over het jaar 2006 vast te stellen. Afgesproken is dat de kosten van AVM Beheer BV van 2005 (exclusief kosten Sociaal Plan) geëxtrapoleerd worden naar 2006, waarbij ook rekening gehouden wordt met de kosten en investeringen voor de ontwikkeling van de nieuwe organisatie AccoN AVM. Een uitstekende oplossing lijkt ons.

Buiten de winstdelingsregeling om is ook nog gesproken over de wijze waarop in de toekomst de arbeidsvoorwaarden bij AccoN AVM tot stand zullen komen. Aan de zijde van AccoN werden de arbeidsvoorwaarden altijd afgestemd met de OR, aan de zijde van AVM wordt een CAO afgesloten. Beide bloedgroepen in het bedrijf wijzen nu op de voordelen van de eigen werkwijze. Het is waarschijnlijk dat er op termijn één pakket arbeidsvoorwaarden voor alle medewerkers van AccoN AVM tot stand moet komen. Er is nog geen directiebesluit over de wijze waarop dat gaat plaatsvinden. De CNV Dienstenbond heeft uiteraard gepleit voor het voortzetten van een CAO voor AccoN AVM.

We houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen op dit terrein. Natuurlijk houden wij ook de vinger aan de pols als het gaat om de integratie van stafdiensten en de gevolgen hiervan voor medewerkers. In een aparte Info zullen we hier binnenkort op terugkomen.