Provincie Utrecht

Herstel Heerlijkheid Stoutenburg kan starten

28-3-2006 -

Het herstel van de Heerlijkheid Stoutenburg krijgt een financiële injectie. Een subsidie van ruim EUR 1 miljoen komt beschikbaar dankzij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Provincie Utrecht. Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten deze gelden beschikbaar te stellen.

Met deze financiële injectie kan de cultuurhistorie in de Gelderse Vallei aan de oostkant van Amersfoort weer zichtbaar worden gemaakt. De Heerlijkheid Stoutenburg, gelegen in de Gelderse Vallei, is een historisch landgoed van ruim 100 ha groot. Het kasteelpark wordt in Engelse stijl hersteld met bloemrijke gazons, vijvers en boompartijen en in het beekdal maakt landbouwgrond plaats voor bloemrijk hooiland. Het koetshuis wordt ingericht tot recreatief- en educatief informatiecentrum en er worden nieuwe wandelpaden in het gebied aangelegd. Bij de Juliusput komt een uitkijkpunt voor de recreanten.

Van de toegezegde subsidie komt EUR 825.000,- uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Een bedrag van EUR 205.500,- komt van de provincie Utrecht uit het geld, dat bestemd is voor de reconstructie Gelderse Vallei/Utrecht Oost. Samen met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij is nu voldoende geld beschikbaar om deze zomer met het werk te beginnen.

Dit is een gezamenlijk persbericht van Provincie Utrecht en Stichting Het Utrechts Landschap.

Meer informatie: Peter Smit, telefoon 06 - 2186 2033

Laatst gewijzigd op 28-03-2006. Paginabeheer: Peter Smit