Gemeente Bussum

Snuffelstage bij de gemeente

Hallo, lezers van de gemeente Bussum website. Ik ben Wouter Bouwman en ik heb op donderdag 23 maart 2006 snuffelstage gelopen bij de afdeling Communicatie.

Dat wil zeggen dat ik 1 dagje kwam kijken wat deze mensen nou eigenlijk doen, en wat ze niet doen.

Ik zit op het Goois Lyceum en we hebben een LOB-week. Een loopbaan oriëntatie en beroep-week. Zon week bestaat uit 1 dag theaterles, 1 dag vrijwilligerswerk en 2 dagen stage. Ik heb vorige week al stage gelopen bij Studio Sport omdat ze alleen maar vorige week konden, daarom moest ik voor deze week wat anders zoeken en heb ik via mijn moeder die ook bij de gemeente Bussum werkt een plekje bemachtigd bij de afdeling Communicatie.

Zo, daar was ik dan. Op de drukste dag van de week en net wakker stelde ik me voor aan Femme van Leeuwen. Daarna kwamen iedereen langzaam binnen. Het eerste wat mij te doen stond was de knipsels voor de knipselkrant op A4-formaat plakken. Dat was best afwisselend werk in de zin van dat ik steeds een andere datum moest opschrijven. Ik had alle knipsels al een beetje doorgelezen, dus wist ik wel wat er actueel was. Na dit rustige begin van de dag mocht ik even meekijken met het overleg van de Gemeentepagina. Dat ging over de lay-out en de drukker. Door al dat opletten was ik wel wat hongerig geworden en ben ik toch maar even naar mijn nieuwsgierige moeder gegaan om te vertellen dat de ochtend heel goed was verlopen.

Na de lunchpauze stond het werkoverleg op het programma. Wat uiterst vertrouwelijk was, dus hier helaas geen mededelingen over. Wat niet wegneemt dat ik het erg leuk vond daar even bij te zijn. Midden in het werkoverleg ben ik vertrokken naar een overleg met Inforing. Dat ging over het WWZ en dat soort dingen, het was dus een heel technisch gesprek over de nieuwe loketten in het gemeentehuis. Zo leer je op zon stage dag ook nog wat technische en ambtenarentaal.

En als laatst (but not least) ben ik getuige geweest van de redactievergadering van het personeelsblad CoBUS. Ik denk dat het blad met evenveel plezier wordt gemaakt als gelezen. En ik denk dat als iemand nog opmerkingen en ideeën heeft, dat die altijd kunnen worden ingestuurd.

Het was heel leuk om mee te lopen met deze afdeling. Ik kan het aanraden voor iedereen. Ik vond het erg leuk om alle kanten te zien van het werken bij de afdeling Communicatie. Ik wil iedereen bedanken om hier te mogen zijn en dat ik overal bij mocht kijken.

Wouter Bouwman