Nederlandse Politiebond


Protestkaart zo is het zuur genoeg!

Gepubliceerd: dinsdag 28 maart 2006.

foto: Dick Harte

Ondanks de barre winterkou kwamen op 2 maart ongeveer 2.000 postactieve ambte- naren en nog actieve ambtenaren met stu- derende kinderen van 18 jaar en ouder naar de Jaarbeurs in Utrecht om te laten zien dat de Zorgverzekeringswet voor hen wel erg zuur uitpakt. De afgelopen weken kregen de organiserende ambtenaren- en onderwijsbonden van veel leden te horen dat zij die dag niet konden komen of niet op de hoogte waren van de actie. De bonden hebben daarom besloten iedereen nogmaals de gelegenheid te geven zijn stem te laten horen. En wel door het insturen van een protestkaart.

Het kabinet heeft vorig jaar aan het parlement beloofd dat extra geld zou worden uitge- trokken voor groepen die er onverhoopt op achteruit zouden gaan. De bonden willen het kabinet aan die belofte houden. Op 5 april spreekt de Tweede Kamer - om precies te zijn de vaste TK-commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid - opnieuw over de gevolgen van de Zorgverzekeringswet.

De NPB signaleert een inkomensachteruitgang voor veel van zijn postactieve leden EN voor veel van zijn nog actieve leden met studerende kinderen van 18 jaar en ouder. Geldt dat ook voor u? Stuur dan de speciale NPB-protestkaart in. Die is al geadresseerd aan de belangrijkste leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgele- genheid. Zij kunnen het kabinet en de Tweede Kamer beïnvloeden.

Exemplaar thuisgestuurd gekregen? Het merendeel van de postactieve NPB-leden ontvangt morgen of overmorgen (woens- dag 29 of donderdag 30 maart) een exemplaar van de protestkaart op zijn huisadres.

Geen exemplaar thuisgestuurd gekregen? Helaas is het door de grote tijdsdruk niet gelukt alle postactieve NPB-leden op die ma- nier een exemplaar te bezorgen. Om een andere reden geldt dat ook voor de nog actie- ve NPB-leden met studerende kinderen van 18 jaar en ouder; we weten simpelweg niet welke collega's tot die categorie behoren. Uiteraard hebben we een manier bedacht om al deze (oud-)collega's toch aan een protestkaart te helpen: ze kunnen een exemplaar downloaden van de NPB-website www.politiebond.nl.

Hoe doe je dat? Bovenaan de homepage klikken op DOWNLOADS en daarna de categorie PROTESTKAART ZVW selecteren of opzoeken, aanklikken en downloaden. Vervolgens is het een kwestie van een printje maken, handtekening eronder, afsluiten met een nietje of plakbandje en wegsturen.

NB: Stuur de door u ondertekende protestkaart zo snel mogelijk op uiterlijk op maandag 3 april aanstaande.

Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 28 03 2006 NPB