Multrix benoemd tot Microsoft Gold Certified Hosting Partner

Amsterdam, 28 maart 2006 - Multrix heeft de status van Microsoft Gold Certified Hosting Partner behaald. Hiermee is Multrix een van de eerste drie partijen in Nederland die deze status hebben. Deze kwalificatie onderstreept de deskundigheid en de capaciteiten van Multrix op het gebied van hostingdiensten op basis van het Microsoft-platform.

De Hosting-specialisatie binnen het Microsoft Partner Programma is in november 2005 gelanceerd als onderdeel van de Advanced Infrastructure Solutions Competency van Microsoft. Om in aanmerking te komen voor het Microsoft Gold Certified Partner-niveau op basis van de Hosting-specialisatie, moet een provider aan een aantal strenge kwaliteitseisen voldoen. Dit betreft onder andere bewezen expertise op het gebied van Microsoft-technologieën en uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en implementeren van op Microsoft gebaseerde oplossingen. Dit alles dient onderbouwd te worden door verschillende klantreferenties.

De Gold Certified Hosting Partner-specialisatie van Microsoft is nieuw in Nederland en Multrix is een van de eersten die aan alle kwalificatie-eisen voldoet. Multrix biedt hostingdiensten aan op het Windows Server 2003-platform, met daarop diverse zakelijke applicatiediensten gebaseerd op Internet Information Services (IIS), SQL Server en Microsoft Exchange. Daarnaast is Multrix marktleider in het aanbieden van hostingdiensten op basis van de Microsoft Dynamics-reeks van bedrijfsapplicaties.

"De toekenning van de Gold-status is voor ons en onze klanten het bewijs dat wij als hostingprovider beschikken over de kennis en ervaring die nodig zijn om klanten de oplossingen te bieden die zij nodig hebben. We zien een duidelijke groei in de markt voor op Microsoft gebaseerde hostingservices in Nederland, vooral binnen het MKB-segment", zegt Sander Nederkoorn, Marketing Manager van Multrix Benelux. "Ook kleine en middelgrote organisaties krijgen steeds meer te maken met bedrijfskritische toepassingen en omvangrijke kantoorapplicaties. Voor het beheer van deze complexere omgevingen is expertise nodig die niet altijd voorhanden is binnen het MKB. Juist voor deze doelgroep is het outsourcen van de IT dan ook een uitkomst."

"In de afgelopen zes jaar is Multrix altijd vooruitstrevend geweest met hostingoplossingen op basis van Microsoft-technologie", zegt Wouter van Hulten, manager Web Services and Hosting bij Microsoft Nederland. "Ze hebben in deze periode een diepgaande kennis opgebouwd van het Microsoft hostingplatform en dat is dan ook een belangrijke factor geweest in het toekennen van de Gold Certification Hosting Competency aan Multrix. We zien een enorme groei in de markt voor hostingdiensten in Nederland en Multrix is hierbij een belangrijke partner van Microsoft."

Multrix onderscheidt zich met zijn aanbod door het feit dat er voor iedere klant een maatwerkoplossing wordt samengesteld die precies aansluit op de specifieke behoeften van de organisatie. Sinds de start van het bedrijf, in 2000, is Multrix door diverse grote en kleine organisaties gekozen als hostingpartner.

Over Multrix Benelux
Multrix is een van de eerste onafhankelijke Application Service Providers in Nederland. Multrix verhuurt en "host" applicaties, aangevuld met diensten zoals helpdesk, integratie en ondersteuning. Vanuit haar eigen IT-centrum beheert Multrix de apparatuur, infrastructuur, en de applicaties voor zakelijke gebruikers. Multrix werkt samen met onder andere IBM, Progress, Citrix, Microsoft, Microsoft Business Solutions (Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics AX) en QAD.