Politie Groningen

Politie rolt forse hennepkwekerij op in boerderij

Ook zeven wapens aangetroffen

Zuidwolde, 28-03-2006 o De politie heeft dinsdagochtend in een boerderij aan de Oostersestraat in Zuidwolde een grote professionele hennepkwekerij opgerold. De politie trof in twee kweekruimten 1725 hennepplanten aan, waarvan 350 stekjes.

Bij de boerderij werd een 42-jarige man uit Wagenborgen aangetroffen. In zijn auto vond de politie twee kilo hennep. De softdrugs werden inbeslaggenomen. De verdachte werd ingesloten op het politiebureau. In de boerderij trof de politie twee vrouwen van 29 en 32 jaar, beiden uit Groningen, aan. Zij waren bezig met het knippen van de hennep. Ook de vrouwen werden op het politiebureau ingesloten. Ten slotte meldde zich de 48-jarige eigenaar van de hennepplantage, een Stadjer, zich bij de boerderij. Ook hij werd ingesloten op het politiebureau.

Wapens

De hennepplantage was zo groot dat de vergelijking met een fabriek kan worden getrokken. Leden van de mobiele eenheid hebben de kwekerij met alle toebehoren ontmanteld en opgeruimd. Bij onderzoek in het pand trof de politie zeven wapens aan. In drie gevallen gaat het om strafbare wapens. In de andere gevallen moet nader onderzoek uitwijzen of het om een strafbare wapens gaat. Alle wapens zijn
inbeslaggenomen. De vier verdachten zullen nader worden gehoord over hun aandeel in de kwekerij. De politie stelt een nader onderzoek in.