Politie Limburg-Noord

Politie houdt 15 winkeldieven aan
Datum: 28-03-2006
Tijd bericht: 16:49
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 21 tot 28 maart in totaal 15 personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

District Venlo
In het district Venlo werden acht verdachten aangehouden in verband met winkeldiefstallen. Tegen zes van hen is proces-verbaal opgemaakt en 2 verdachten werden doorverwezen naar bureau HALT.

Venlo - In een winkel aan het Maagdenbergplein werd op dinsdagmorgen 21 maart een 18-jarige man uit Venlo aangehouden nadat hij betrapt was bij het stelen van voedingswaren. Hij werd hierbij tegengehouden door het winkelpersoneel waarna hij agressief gedrag vertoonde. De winkeldief is overgedragen aan de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een winkelverbod gekregen voor onbepaalde tijd.

Panningen - In een winkel aan de Markt zijn vrijdagmiddag 24 maart twee 15-jarige meisjes uit Gemert en Helden aangehouden op verdenking van diefstal van een paar schoenen. Ze werden door de filiaalchef betrapt. De meisjes zijn overgedragen aan de politie en beiden zijn doorverwezen naar Bureau HALT.

District Roermond
In het district Roermond werden twee verdachten aangehouden in verband met winkeldiefstallen. Tegen beiden van hen is proces-verbaal opgemaakt.

Roermond - In een winkel aan de Broekhin Zuid werd op vrijdagmorgen 24 maart een 47-jarige man uit Roermond aangehouden. De man had enkele voedingswaren in zijn tas gestopt. Toen bij de kassa zijn tas gecontroleerd werd liep de verdachte tegen de lamp. De man is overgedragen aan de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

District Weert
In het district Weert werden vijf verdachten aangehouden in verband met winkeldiefstallen. Tegen twee van hen is proces-verbaal opgemaakt en 3 verdachten werden doorverwezen naar bureau HALT.

Weert - De politie heeft woensdagavond een 37-jarige man uit Weert aangehouden. Tijdens een surveillance zagen agenten de verdachte lopen, in de richting van het Stationsplein, met een nieuwe friteuse in originele verpakking. Aangezien de verdachte bij de politie aangemerkt is als 'stelselmatig' spraken de agenten hem aan. De verdachte verklaarde het goed van een vriend gekocht te hebben. De agenten vertrouwden dit niet en bezochten, samen met de verdachte, enkele electro-zaken op de Stationsstraat. Deze vermisten echter geen friteuse. De agenten kregen ondertussen het vermoeden dat de friteuse afkomstig was van een winkel aan de Langstraat. Hier aangekomen bleek inderdaad dat de friteuse zojuist weggenomen was. Verschillende getuigen gaven tevens een signalement van de dader dat overeenkwam met de verdachte. De verdachte ontkende iedere betrokkenheid. De man is door de politie in verzekering gesteld en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.