2e persbericht van dinsdag 28 maart 2006

Eindhoven, 28-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Negen aanhoudingen bij controles overlast verslaafden

In het kader van het project overlast verslaafden heeft de politie dinsdag met zeven agenten gecontroleerd op de Kanaaldijk Noord en in de directe omgeving. In totaal werden negen personen aangehouden. Twee personen werden aangehouden voor het gebruiken van drugs of het bij zich hebben van drugsattributen, twee voor het in bezit hebben of handelen in drugs, drie voor het drinken van alcohol op straat en één voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Eén persoon, een 28-jarige man uit het Belgische Lommel, werd aangehouden omdat hij gezocht werd in verband met de diefstal van een GSM op 5 maart jongstleden in Eindhoven. Verder werd bij één persoon tijdens een controle nog een mes aangetroffen. Dit werd in beslag genomen. Een andere persoon bleek zonder geldig rijbewijs te rijden. Deze laatste twee personen kregen een bekeuring. De negen aangehouden verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Acht van hen mochten na verhoor het bureau verlaten. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De verdachte van de diefstal van de GSM is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van internetoplichting

De politie heeft dinsdagochtend rond 8.00 uur een 21-jarige man aangehouden in een woning in Strijp. Hij wordt verdacht van oplichtingspraktijken via internet. De man werd daar eind vorig jaar ook al voor aangehouden (zie 1e persbericht van vrijdag 9 december 2005). De afgelopen tijd zijn bij de politie opnieuw aangiften tegen hem binnengekomen. Dat gebeurde onder meer via de website internetoplichting.nl. De Eindhovenaar is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Asten: Varkensmedicijnen en entstoffen gestolen

Afgelopen weekend is ingebroken in een varkensstal aan de Pijlstaartweg. Een toegangsdeur werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden een nog onbekend aantal varkensmedicijnen en entstoffen. De waarde van de medicatie bedraagt een paar duizend euro. Ook werd een geluidsversterker gestolen.