Gemeente Haaksbergen

Nieuwe plattegrond verschenen

De functionaliteit van de nieuwe plattegrond geldt vooral voor hulpverleners zoals brandweerlieden of ambulancepersoneel. Omdat zij vaak snel ter plaatse moeten zijn, hebben ze zeker baat bij de geactualiseerde plattegrond. In het verleden kwam het wel eens voor dat er wegen op de kaart stonden die al lang door ruilverkaveling of andere oorzaken zijn verdwenen. Gelukkig is nu goed in kaart gebracht welke wegen nog begaanbaar zijn. Vooral in het buitengebied is in één oogopslag te zien hoe ieder adres te bereiken is. Alle huisnummers zijn vermeld.

Cultuurhistorie

Ook op cultuurhistorisch gebied laat de kaart het nodige zien. Zo zijn de nog aanwezige markepalen, die de begrenzing van de vroegere marken aangeven, met hun naam vermeld zoals ook het verloop van de voormalige markegrenzen zelf is aangegeven. Ook namen van de historische buurschappen zoals Langelo, Brammelo en Eppenzolde vindt men terug op de plattegrond. Daarnaast zijn nog enkele cultuurhistorische 'trekkers' als het boerderijtje de Bommelas, de Schans en de Mariakapel toegevoegd.

Natuur en landschap

Natuurlijk zijn ook de gegevens van de natuurterreinen bijgewerkt naar de laatste stand van zaken. Met vermelding van de toeristische punten in de terreinen. Nieuw is bijvoorbeeld het waterpark in het Lankheet. Dit soort zaken zijn in overleg met de natuurorganisaties opgetekend. In tegenstelling tot de vorige plattegrond zijn behalve de Buurserbeek nu ook andere belangrijke beken pgenomen: de Hegebeek of Hagmolenbeek, de Zoddebeek en de Bolscherbeek. Voor de wandelaar en de fietser is het prettig dat alle fiets- en wandelpaden en de opengestelde paden in de grote natuurterreinen en landgoederen er op staan.

Te koop

De plattegrond is voor 2,-- te koop bij de VVV