Gemeente Kollumerland

PERSBERICHT

PB 21 / 2006

Kerkje Augsbuurt wordt trouwlocatie

Kollum, 28 maart 2006

Het college van Kollumerland c.a. gaat de raad voorstellen het kerkje van Augsbuurt aan te wijzen als trouwlocatie. Als de raad akkoord gaat, kan de kapel per 1 mei 2006 dienst doen als "Huis der Gemeente". Het wordt daarmee de derde locatie in de gemeente.

Op dit moment kunnen huwelijken worden voltrokken in het gemeentehuis te Kollum en in Fogelsangh State te Veenklooster. Omdat bruidsparen tegenwoordig een ruime keuzemogelijk aan huwelijkslocaties verlangen is gezocht naar uitbreiding van het aantal locaties in de gemeente Kollumerland c.a. Hierbij heeft het college het oog laten vallen op de kapel te Augsbuurt.

De eigenaar van de kerk, de Stichting Alde Fryske Tsjerken, staat hier positief tegenover. Het beheer van de kerk is overgedragen aan Muziekschool "De Wâldsang" te Buitenpost. Ook de Muziekschool is bereid om mee te werken. Bij de kerk zijn prima parkeermogelijkheden. Naast de functie als "Huis der Gemeente" blijft de kapel in gebruik voor het houden van concerten van de Muziekschool.


---
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.