Gemeente Den Haag

Wethouder draagt het estafettestokje over aan judovereniging

Wethouder Wilbert Stolte overhandigt op dinsdag 28 maart a.s. in het kader van de campagne 'Samen bewegen, gewoon doen' een estafettestokje aan de tweede 'estafetteloper'. Tijdens de discussiebijeenkomst over de maatschappelijke betrokkenheid bij sportclubs geeft de sport-wethouder het estafettestokje door aan de Haagse judovereniging Lu Gia Jen. De bijeenkomst heeft plaats in de sporthal van de hockeyvereniging hdm aan het Theo Mann Bouwmeesterpad in Den Haag.

Gedurende een jaar wordt op meerdere manieren getracht de mogelijkheden voor gehandicapten om aan sport te doen onder de aandacht te brengen. De zeiler Thierry Schmitter, winnaar van de bronzen medaille tijdens de Paralympics van 2004 in Athene, is ambassadeur van de campagne 'Samen bewegen, gewoon doen'. Het echte werk in de actie 'Samen bewegen, gewoon doen' wordt gedaan door de estafettelopers. Dit zijn inwoners van Den Haag met een beperking of chronische ziekte die als rolmodel optreden. Elke maand probeert de estafetteloper zijn of haar omgeving te stimuleren en motiveren om meer te bewegen. Na een maand geeft de estafetteloper het stokje door aan de volgende.

Welzijnswethouder Jetta Klijnsma is de eerste van tien estafettelopers voor de campagne 'Samen bewegen, gewoon doen'. Sinds de start van de campagne op 3 maart heeft zij als tijdelijk bezitster van het estafettestokje mensen benaderd iets voor sport voor gehandicapten te gaan doen of gehandicapten zelf gemotiveerd aan sport te doen. Alhoewel het stokje op 28 maart wordt overgedragen, krijgen gehandicapte kinderen en jonge volwassenen ook in april de mogelijkheid in het zwembad Zuiderpark gratis deel te nemen aan zwemlessen en balspelletjes in het water. Bij deze activiteiten is een gratis zwemabonnement te winnen. Op dinsdag 28 maart worden kinderen van 4 tot 12 jaar met een beperking op hun school verrast door een clown die onder begeleiding van activiteitenbegeleiders samen met de kinderen gaat bewegen.

'Samen bewegen, gewoon doen' is een uitvloeisel van de gemeentelijke beleidsnota 'Sport zonder hindernissen' en is tevens onderdeel van de nota 'Haagse gehandicapten in de lift'. De gemeente Den Haag streeft naar integratie van gehandicapten inde sportwereld. De website www.denhaagenhandicap.nl geeft hierover meer informatie.