Provincie Zuid-Holland

Informatiebijeenkomst rotonde 2e Poellaan / Catharijnelaan in Lisse

De provincie Zuid-Holland organiseert op dinsdag 28 maart een informatiebijeenkomst over de aan te leggen rotonde 2e Poellaan/Catharijnelaan in Lisse. Belangstellenden zijn welkom tussen 16.00 uur en 17.30 uur en tussen 19.00 uur en 20.30 uur in het gemeentehuis van Lisse aan de Heereweg 254.

In de plannen komt de rotonde op de plek waar nu de 2e Poellaan aansluit op de Heereweg (N208). De bestaande aansluiting van de Catharijnelaan op de Heereweg wordt gesloten- verklaard voor inkomend en uitgaand gemotoriseerd verkeer. Dit verkeer zal in de nieuwe situatie gebruik moeten maken van een ter hoogte van het Engelplein te realiseren omleidingsweg die rechtstreeks wordt aangesloten op de rotonde. Fietsers en voetgangers kunnen van de bestaande aansluiting van de Catharijnelaan op de N 208/Heereweg gebruik blijven maken.

Naast de aanleg van de rotonde wordt ook het weggedeelte Heereweg vanaf de 3e Poellaan tot aan de rotonde Dever gereconstrueerd en ingericht volgens het principe Duurzaam Veilig. Dit houdt onder meer in dat de weg een herkenbare belijning krijgt en dat de langs dit traject gelegen fietspaden worden opgeknapt.

Inloopmiddag- en avond

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt het voorlopig ontwerp van de nieuwe rotonde en bijkomende werken gepresenteerd. Medewerkers van de provincie Zuid-Holland, de gemeente en het Raadgevend ingenieursbureau IBZH zijn aanwezig om de plannen nader toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden. Belangstellenden kunnen hun reactie op de plannen kenbaar maken en (indien gewenst) op de daarvoor aanwezige reactieformulieren aangeven.

Project N 208

De aanleg van de rotonde 2e Poellaan/Catharijnelaan maakt deel uit van het project N 208. Dat project omvat diverse deelprojecten, zoals het aanleggen van rotondes, het aanleggen en verbeteren van fietspaden en het verrichten van onderhoudswerkzaamheden aan de N 208.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22