Hulpverlening Gelderland Midden

Alledaagse problemen in het opvoeden
---

PERSBERICHT 16 MAART 2006

Hulpverlening Gelderland Midden/GGD start op dinsdag 28 maart 2006 in de gemeente Rijnwaarden met een cursus van vijf bijeenkomsten over opvoeden van kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. Centraal staan alledaagse opvoedkwesties waar alle ouders zich mee bezig houden. De bijeenkomsten worden gehouden in het wijkgebouw van de Stichting Thuiszorg Midden Gelderland, Burgemeester Daalderopstraat 2b, Tolkamer. De cursus wordt gegeven door een jeugdverpleegkundige op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. De gemeente heeft geld beschikbaar gesteld. Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden. Er is nog plaats in de cursus.

Waarom een cursus opvoeden? Opvoeden is leuk, maar ook lastig. Een uitdaging, maar soms kan de twijfel toestaan. Iedereen heeft wel eens vragen over opvoeding: wat moet ik doen als mijn kind niet wil luisteren? ben ik misschien te streng?
Als ouder wil je natuurlijk een goede sfeer in huis en spanningen en problemen voorkomen. Elke opvoedingssituatie is anders en het kan lastig zijn om een beslissing te nemen. Tijdens de bijeenkomsten leer je dat er verschillende manieren zijn om op het gedrag van je kind te reageren. Het is niet zo, dat er maar één methode goed is. Goed is de methode, die bij jou past.

Als u het interessant vindt om met andere ouders over opvoeding te praten, dan is de cursus Opvoeden Zo misschien iets voor u.

Belangstellenden kunnen zich voor 24 maart a.s. aanmelden per e-mail: bedrijfsbureau-vgz@hvdgm.nl . U kunt dit ook telefonisch doen: 026 377 3802. U kunt dit telefoonnummer ook gebruiken als u nog vragen heeft.
---

Deze pagina is bijgewerkt op 16-03-06 14:27
---

© Hulpverlening Gelderland Midden Postbus 5364, 6802 EJ Arnhem Internet: www.HulpverleningGelderlandMidden.nl