Ingezonden persbericht


Mensen met een verstandelijke beperking presenteren eigen onderzoek

Mensen met een verstandelijke beperking in Spijkenisse zijn tevreden over hun persoonlijke leven en zeggen in het algemeen 'lekker in hun vel" te zitten. Daartegen zouden ze graag meer contacten hebben in de maatschappij en meer zelf kunnen kiezen. Ook hebben ze te weinig geld en voelen ze zich niet altijd gerespecteerd door hun omgeving. Dit blijkt uit Zeg het Ons!, het kwaliteitsonderzoek van de Landelijke Federatie Belangenverenigingen Onderling Sterk, dat onlangs in opdracht van Zuidwester en Maaskringgroep is uitgevoerd. Over de uitkomsten gaan de bestuursvoorzitters van beide organisaties dinsdag 28 in gesprek met een aantal cliënten en hun verwanten.

Zeg het Ons! is een wetenschappelijk onderzoek naar kwaliteit van bestaan van mensen met een verstandelijke beperking. Mensen met een verstandelijke beperking worden opgeleid om de interviews af te nemen. De uitkomsten worden door de interviewers en respondenten, ondersteund door het team Zeg het Ons!, gepresenteerd aan managers, begeleiders en cliënten. Naast uitkomsten presenteren zij ook zelf bedachte, concrete en haalbare tips over wonen, werk, vrijetijdsbesteding, ontwikkeling, gevoelens, relaties en zelfbeschikking.

Zuidwester verleent zorg en dienstverlening aan circa 850 mensen met een handicap in Zuid Holland, Zeeland en West Brabant. De stichting Maaskring vormt het bestuur van de stichtingen PameijerKeerkring, RIBW Rijnmond en Maasstad en biedt een breed pakket van diensten aan 3000 mensen van uiteenlopende leeftijden met een psychiatrische of verstandelijke beperking in de regio Rijnmond en op de Zuid-Hollandse Eilanden.
---

Noot voor de redactie,