Opsporing Verzocht

Maandag 28 maart 2006 -
http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.
Dinsdag 28 maart 2006, rond 19.00 uur, in de uitzending: Gewapende overval op juwelier in Vught
Pinpasfraude en woninginbraak in Vinkeveen
Fraude in Oegstgeest
Poging tot moord in Aalsmeer
Resultaten uitzending 21 maart en eventueel opgeloste zaken

Vught: Gewapende overval op juwelier Uitzending (algemeen) Woensdag 1 maart 2006 is juwelier Boers in de Dorpsstraat in Vught overvallen door een gewapende man in een PTT-uniform. De man is tien minuten eerder ook al voorbij de juwelier gelopen. Als hij later terugkomt, belt de man eerst nog per ongeluk bij de buren aan. Eenmaal binnen bij de juwelier trekt de man een pistool, schiet meteen door een vitrine en slaat met een hamer twee andere vitrines aan diggelen, zodat hij er met een aantal zeer waardevolle horloges vandoor kan gaan.

In verband met de in de UEFA Champions League te spelen voetbalwedstrijden Benfica - Barcelona en
Arsenal - Juventus
is de uitzending van Opsporing Verzocht morgen rond 19.00 uur op Nederland 2. Aalsmeer: poging moord/doodslag Gezocht zaken in Vinkeveen en Oegstgeest

Woensdag 11 januari 2006 gaat de voordeurbel bij een huis aan de Ophelialaan in Aalsmeer. Als de 22-jarige zoon door het raam kijkt om te zien wie er is, wordt er meteen met een semi-automatisch vuurwapen geschoten. Er worden zes kogels afgeschoten, waarvan er één de jongen in zijn been raakt. De twee daders gaan er met grote snelheid in een zwarte Audi A6 RS6 vandoor, richting de N201. Over een eventueel motief kan de politie op dit moment nog niets zeggen.

Pinpasfraude en woninginbraak in Vinkeveen
Woensdag 21 december 2005 is er ingebroken in een huis in Vinkeveen. Hierbij is o.a. een postbankpas gestolen. Met deze pinpas is dezelfde dag diverse malen gepind op het Zuidplein en de Twentestraat in Rotterdam. De vraag van de politie is: Wie (her)kent de pinnende man aan de hand van de bewakingsbeelden?

Fraude in Oegsgeest
In mei 2005 merkt een inwoner van Oegstgeest dat er zonder zijn toestemming een groot geldbedrag van zijn rekening is gehaald. De politie Hollands-Midden heeft een videoprint van een onbekende man die er waarschijnlijk verantwoordelijk voor is. Op vrijdag 1 april 2005 pint hij een gedeelte van het gestolen geld vanaf een geldautomaat aan de Middenweg in Amsterdam-Oost. De vraag van de politie is: Wie (her)kent de pinnende man aan de hand van deze videoprint?