Crucell N.V.

Crucell verkoopt Rhein Biotech GmbH aan Dynavax

Leiden, 27 Maart 2006 - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL; Swiss Exchange: SW CRX) heeft vandaag bekendgemaakt de biofarmaceutica- en vaccinproducent Rhein Biotech GmbH door middel van een transactie in contanten te willen afstoten. Rhein Biotech GmbH is een onderdeel van Rhein Biotech N.V. (Frankfurt, Geregelter Markt:RBO), een onderneming waarin Berna Biotech AG een aandeel bezit van 93%. Berna Biotech is recent verworven door Crucell N.V.

Rhein Biotech GmbH is gevestigd in Düsseldorf (Duitsland) en heeft circa 45 medewerkers. Het zal worden overgenomen door Dynavax Technologies Corporation (NASDAQ:DVAX), een in de Verenigde Staten gevestigd biotechnologiebedrijf.

Zowel Crucell als Dynavax beogen met de transactie belangrijke strategische doelstellingen te realiseren. Deze transactie helpt Crucell zich duidelijker te richten op zijn kerncompetenties door het afstoten van een aantal niet-strategische activiteiten. Met deze desinvestering wordt een belangrijke stap gezet op weg naar het in lijn brengen van Crucell's activiteitenportefeuille en haar strategische prioriteiten.

De geplande overname houdt in dat Dynavax circa ¤ 10 miljoen (US$ 12 miljoen) zal betalen in ruil voor 100% van de aandelen van Rhein Biotech GmbH. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Rhein Biotech NV. Crucell zal op grond van de thans beschikbare informatie bewerkstelligen dat Berna Biotech voor de verkoop van Rhein Biotech GmbH zal stemmen. Naar verwachting zal de transactie in het tweede kwartaal van 2006 worden afgerond.

Over Crucell
Crucell N.V. (Euronext en NASDAQ: CRXL; Swiss Exchange: SW CRX) is een biotechnologiebedrijf gericht op onderzoek, ontwikkeling, productie en het wereldwijd op de markt brengen van vaccins en antistoffen ter bestrijding van infectieziekten. De vaccins worden verkocht op zowel private als publieke markten. In Crucell's portfolio nemen hepatitis B vaccins en een virosomaal influenza vaccin een belangrijke plaats in. Ook worden reizigersvaccins op de markt gebracht waaronder het enig beschikbare orale anti-typhusvaccin. De goed gevulde pijplijn van het bedrijf omvat zowel producten in een vroeg stadium van ontwikkeling als producten die kort voor de marktintroductie staan. Een deel van Crucell's producten is gebaseerd op zijn unieke PER.C6® productietechnologie. Het bedrijf licenseert deze en andere technologieën aan de biofarmaceutische industrie. Belangrijke partners en licentiehouders zijn onder meer DSM Biologics, sanofi aventis, GSK en Merck & Co. Crucell is gevestigd in Leiden (Nederland), heeft dochterondernemingen in Zwitserland, elders in Europa en in Korea en telt circa 1000 medewerkers. Meer informatie kunt u vinden op www.crucell.com.

Forward-looking statements
This press release contains forward-looking statements that involve inherent risks and uncertainties. We have identified certain important factors that may cause actual results to differ materially from those contained in such forward-looking statements. For information relating to these factors please refer to our Form 20-F, as filed with the U.S. Securities and Exchange Commission on April 14, 2005, and the section entitled "Risk Factors". The company prepares its financial statements under generally accepted accounting principles in the United States (US GAAP).

Neem voor meer informatie contact op met:

Crucell N.V.
Harry Suykerbuyk
Director Investor Relations and Corporate Communications Tel. +31-(0)71-524 8718
h.suykerbuyk@crucell.com

Voor meer informatie over Crucell, bezoek onze website: http://www.crucell.com