Ingezonden persbericht


Sportscar programma Racing for Holland komt goed op gang

Racing for Holland is het seizoen 2006 voortvarend begonnen. Het Katwijkse team zal dit jaar in de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans zoals bekend uitkomen met de Dome S101 Hybrid Mugen. Tijdens de officiële Le Mans Series test op Paul Ricard is het team tot nu toe steeds in de top drie te vinden. Jan Lammers rijdt dit seizoen met Alex Yoong, A1 Team Maleisie coureur en voormalig F1-coureur.

"Vanaf het eerste contact heeft Alex mij geïntrigeerd als coureur en persoon. Hij heeft een prettig karakter en is bovendien gewoon competitief. Begin dit jaar waren we op zoek naar de ideale combinatie voor een prive team als Racing for Holland, een betalende en ook competitieve rijder. Toen dat niet mogelijk bleek en duidelijk werd dat ik zelf voor het geld moest zorgen richtte ik mijn pijlen meer op rijders die waarde kunnen toevoegen aan Racing for Holland en ook aan onze nieuwe campagne met het 'voetbal' concept.. Hoewel ik Alex geen salaris kon bieden en hij niet direct sponsoring mee kon nemen bleek al snel dat hij precies paste in dat plaatje. Alex heeft zich voorheen en ook nu tijdens de test absoluut bewezen en is zowel als teamlid en coureur een toegevoegde waarde voor Racing for Holland en ons Sportscar programma. Het is bovendien leuk om te zien dat A1 Grand Prix met het landenconcept mensen bij elkaar brengt ", aldus Jan Lammers vanuit Frankrijk, waar Racing for Holland in actie komt tijdens de tweede dag van de LMS-test op het circuit van Paul Ricard.

Lammers is tot nu toe plezierig verrast door de eerste resultaten op Paul Ricard, waar Racing for Holland voor het eerst met de nieuwe Dome in actie komt. "Door de moeilijke economische situatie van het team is ons Sportscar programma wat langzaam op gang gekomen. Nu accelereren we echter flink met het hele pakket. We zijn eigenlijk zonder echte verwachtingen naar Paul Ricard afgereisd, maar zowel Alex, ikzelf en de rest van het team zijn plezierig verrast met de manier waarop alles nu loopt. Iedereen van Racing for Holland, Dome, Dunlop en Mugen is hard aan het werk en die samenwerking verloopt erg prettig. Dome heeft voor dit jaar het runnen van hun fabrieksauto aan Racing for Holland uitbesteed. Gedurende de wintermaanden heeft men in Japan veel windtunneltests gedaan en met het gebruik van hun eigen kennis en ervaring en onze know-how zijn er een aantal modificaties gekomen die gelijk al resultaat hebben.".

Racing for Holland sloot de eerste testdag op Paul Ricard gisteren af als derde, na de ochtendsessie op maandag staat het team tweede, direct achter Creation Motorsport.

"Het ziet er allemaal goed uit, we zijn heel tevreden met de eerste resultaten. We hebben met 315 km/u de hoogste topsnelheid van iedereen en we hebben zelfs nog ruimte om daar door veranderingen in de aërodynamica wat te winnen zonder de noodzakelijke downforce teveel op te offeren. Dat is ook erg prettig om te weten voor Le Mans, waar topsnelheid door de lange rechte stukken ontzettend belangrijk is. We zijn ook sneller dan Pescarolo, dat vorig jaar wat snelheid betreft Le Mans domineerde, en dat is ook lekker. Audi zal natuurlijk onze zwaarste tegenstander worden", zegt Lammers die goed te spreken is over de prestaties van kersvers RFH coureur Alex Young; "Alex heeft net zijn eerste racestint achter de rug en dat zag er gewoon heel goed uit".

De belangrijkste tijden van vanochtend;

Creation 1:44.240

RfH 1:45.584

Pesarolo 1:46.760

#13 Courage 1:47.255

RML 1:48.335

Swiss Spirit Courage 1:48.597

Chamberlain-Synergy LMP1 1:48.817

C-S LMP2 1:49.288

Rollcentre Radical 1:50.15

Vanmiddag is de laatste testsessie op Paul Ricard. Het LMS-seizoen begint op 7,8 en 9 april op het circuit van Istanbul, een week na de laatste A1 Grand Prix in Shanghai. Na Turkije gaat men verder naar Spa (12 t/m 14 mei), de Nurburgring ( 14 t/ 16 juli), Donnington (26 & 27 augustus). Vandaag werd bekend dat men de laatste LMS race op Monza helaas heeft moeten afgelasten, wegens nieuwe en veel strengere geluidseisen aan het circuit in Italie. De LMS organisatie hoopt in Istanboel een vervangende race bekend te maken. Op 4 juni is de enige testdag voor de 24 uur van Le Mans. De race zelf wordt twee weken later verreden, op 17 & 18 juni.