Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 28 maart 2006

Persbericht

Milieuhandhavingsprogramma 2006

gemeente De Wolden

De gemeente heeft het milieuhandhavingsprogramma 2006 vastgesteld. Hoofdmoot in het programma is het toezicht op de naleving van milieuvergunningvoorschriften door bedrijven die onder de Wet milieubeheer vallen. In De Wolden zijn dat er 1.100. Afhankelijk van de milieubelasting worden deze bedrijven eens per jaar, twee jaar of zes jaar gecontroleerd. Dit jaar worden in dat kader 225 bedrijven bezocht. Dit gebeurt voor het eerst branchegericht en projectmatig. In maart is begonnen met de agrarische loon- en mechanisatiebedrijven. De transportbedrijven, productiebedrijven, groot- en detailhandelsbedrijven en een deel van de agrarische bedrijven volgen.

Met de bedrijven wordt vooraf contact opgenomen, daarbij wordt aangegeven waar in het bijzonder naar wordt gekeken, zodat de bedrijven daarop kunnen inspelen. Op de website www.dewolden.nl, onder 'nieuws' vindt u de checklist die gebruikt wordt bij de milieucontrole op agrarische loon- en mechanisatiebedrijven.

Doel van deze werkwijze is om zoveel mogelijk nawerk te voorkomen. Het gaat de gemeente niet om bedrijven te betrappen maar om de bedrijven aan de regels te laten voldoen.

Het milieuhandhavingsprogramma is na te lezen op de website, www.dewolden.nl onder de rubriek 'Actueel', 'Plannen en projecten'.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --