Time : 23:57:04
Date : 27 March 2006
Sender Name: Koninklijke Belgische Schaakbond vzw

Het Belgische Jeugdschaakkampioenschap 2006 al voor de start een

Een nieuwe aanpak van het jeugdbeleid van de Koninklijke Belgische Schaakbond vzw (KBSB) werpt nu al vruchten af. Een record aantal deelnemers hebben zich aangemeld voor deelname aan het Belgische JeugdKampioenschap 2006. Dank zij de medewerking van enkele sponsors
- Cronos, Xplore, Océ en Sipwell- en de logistieke steun van de KBSB, de stad Oostende en de Kinkhoorn, wordt dit Belgische Kampioenschap een tot in de puntjes verzorgd tornooi.

Onder de vleugels van nationaal jeugdleider Peter Van Praet werd sinds een jaar een vernieuwde aanpak uitgewerkt. Natuurlijk bouwt die aanpak verder op de werking van clubs, liga's, scholen en de individuele studie en begeleiding van de spelers. Vorig jaar reeds werd duidelijk dat de resultaten niet op zich laten wachten : Eva Baekelant werd Kampioene van de Europese Unie bij de jonger dan 10-jarigen, en binnenkort zullen alle ogen gericht zijn op Thibaut Maenhout (16 jaar), die de titel van Internationaal Meester en zijn 2400 Elo punten bijna op zak heeft.

Het Belgische Kampioenschap 2006 moet de kers op de slagroomtaart worden voor het Belgische jeugdschaak! Dit zevendaags tornooi gaat door in de Kinkhoorn, Zeedijk 330 te Oostende van 10 tot 16 april. Toegang is gratis.

Wenst u meer info, mail dan gerust naar jeugdschaak@telenet.be of op de website http://www.schaakbond.be/jeugd/

Koninklijke Belgische Schaakbond vzw
p/a Van Praet Peter, Nationaal Jeugdleider,
Klein Begijnhof 8 te 3000 Leuven
telefoon 0477 / 312 401
e-mail : peter.vanpraet@skynet.be
website : www.schaakbond.be/jeugd

URL: http://www.fefb.be http://www.xplore.be
http://www.cronos.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR