Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


- PERSBERICHT -

Huntsman HUNTSMAN TEKENT OVEREENKOMST MET ATOS ORIGIN VOOR WERELDWIJDE OUTSOURCING IT-INFRASTRUCTUURtekent contract met Atos Origin Belux voor wereldwijde outsourcing van infrastructuurdiensten

ZaventemUtrecht, XX 28 maart 2006 - Atos Origin, een internationaalde toonaangevende internationale IT-dienstenbedrijfverlener, en Huntsman Corporation, een van de belangrijkste Amerikaanse chemiebedrijven in de Amerikaanse chemiesector, hebben een meerjaren contract getekend voor de outsourcing van de IT--iinfrastructuurdiensten van Huntsman. Het contractDe overeenkomst, die dat ingaat op vanaf 1 april 2006van kracht wordt, stelt Huntsman in staat de haar total cost of ownership (TCO)fors te verminderen, de dienstverlening te standaardiseren en te verbeteren optimaliseren, en te voldoen aan de regels richtlijnen van Sarbanes-Oxley te voldoen.

Volgens de termen van het outsourcingscontract zal Atos Origin wordt wereldwijd verantwoordelijk voor het leveren van wereldwijd infrastructurele dienstenuurdiensten leveren aan Huntsman aan Huntsman. Deze diensten omvatten onder meer het voor zijninternationale globale SAP-platformen, van Huntsman en werkplekbeheer-, evenals het management van haar Lotus Notes-omgeving, e-Ccommerce-dienstverlening en data warehouse-omgevingenmanagement. Deze applicaties, die draaien op een waaier van verschillende platformsen, waaronder Wintel, Unix, Linux en een op Citrix gebaseerde thin-client- omgeving. Belangrijke onderdelen van de overeenkomst Centraal in het nieuwe contract staan zijn de naleving van de van de Sarbanes--Oxley-richtlijnen regels en eende vermindering van de TCOtotal cost of ownership. Hiervoor wordt Daarom zal optimaal gebruik gemaakt worden van het Global Sourcing- model van Atos Origin en wordt zal een breed assortiment aan IT_dienstenoplossingen voorzien aangeboden worden vanuit haar offshore oplossing-scentra. Deze centra zijn integraal verbonden met de in België gecentraliseerde gevestigde operation service desk.

"Met als doelstelling Om onze de return on investment ROI te verhogen en onze op de kosten van IT-investeringen TCO te verlagen besparen, heeft Huntsman besloten zijn haar IT- sourcing strategie te herzien", zegt aldus Nicole Neyt, Director Global IT, Data Center and Technology Global Director IT Infrastructure bij van Huntsman. "De grondige diepgaande expertise van Atos Origin en haar internationale staat van dienst referenties op het vlak gebied van infrastructure outsourcing, evenals de voordelen van van haar Global Sourcing-model, bieden een ideale uitstekende oplossing voor een onze organisatiebedrijf zoals Huntsman. We zijn er dan ook van overtuigd dat we samen met Atos Origin onze onze doelstellingen zullen bereiken."

"Deze overeenkomst stelt Huntsman in staat kan zich nu volledig te concentreren op het versterken van haar leidende zijn dominante positie in de chemiesector, een markt die voortdurend in bewegingin constante evolutie is. Wij zijn er vasthebben er alle vertrouwen in van overtuigd dat we dit project gezamenlijk tot een goed einde zullen brengen,", zegt Henri Van Engelen, Managing Director van Atos Origin Belux.

De global sourcing-strategie van Atos Origin concentreert richt zich op het leveren van consistente diensten, ongeacht de locatie, het overbrengen toepassen van een duidelijke transparante governance- structuur, en op het verhogen van de gehele leveringscapaciteit. Atos Origin is toegewijd op klantentevredenheid en biedt de volgende crucialeaantoonbare voordelen aan haar klanten bij het implementeren van een global sourcing- strategie, waaronder een vermindering van de: total cost of

ownership TCO vermindering, bedrijfsbusiness continuiïteit, en flexibiliteit, en een hoogwaardige staande kwaliteitdienstverlening. De IT-dienstverlener heeft een Het bedrijf heeft een sterke staat van dienst expertise opgebouwd wat op het terrein van betreft grote transformatieomvangrijke veranderingsprocessen.Atos Origin heeft hierbij en heeft haar bewezen beproefde 'Ddesign, B-build,- Ooperate'-filosofieconcept wereldwijd met succesvol toegepast bij het leveren van wereldwijde dienstenverschillende organisaties. Op dit moment zijn Vandaag de dag werken ongeveer 7.000 mensen personen werkzaam voor aan global sourcing- projecten in Europa, Azië en Zuid-Amerika (waaronder onder meer conform het CMMi level 5 - - het hoogste kwaliteitsniveau).

###

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van 5,5 miljard euro in veertig landen met een werknemersaantal van ruim 47.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Over Atos Origin
Atos Origin is een internationale leverancier van IT-consultancy, systeemintegratie en managed operations. Met deze diensten kunnen de klanten van Atos Origin hun visie omzetten in resultaten. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5,5 miljard EUR in meer dan veertig landen en stelt wereldwijd 47.000 mensen tewerk. Atos Origin is de IT-partner van de Olympische Spelen en de Group heeft een belangrijk internationaal klantenbestand in alle sectoren. Atos Origin staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Over Huntsman
Huntsman is een wereldwijde internationale producent en aanbieder van gedifferentieerde en chemische basisproducten. De operationele bedrijven van de groep produceren chemicalieën voor verschillende markten, waaronder die van de plastics, voertuigen, luchtvaart, schoenen, verf, constructie, technologie, land- en tuinbouw, gezondheidszorg, textiel, detergenten, persoonlijke verzorging, meubelslen, toestellen apparatuur en verpakkingen. Het bedrijf was oorspronkelijk vooral gbekend vdoor zijn innovatieve aanbod in de sector van de verpakkingen, maar kreeg nadien ook erkenning voor zijn snelle en geïntegreerde groei in de petrochemische markt. Huntstman stelt vandaag heeft 11.300 mensen te werk in dienst in 22 landen en 57 ondernemingen. Het bedrijf realiseerde en haalde in 2005 een omzet van 13 miljard dollar.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (