Gemeente Weert

28 maart 2006

SYMPOSIUM OVER SPORTACTIVITEITEN VOOR KWETSBARE JONGEREN GROOT SUCCES

De gemeente Weert en PUNT Welzijn hebben op maandag 13 maart 2006 een startsymposium georganiseerd, met als doel alle sportverenigingen, wijk- en dorpsraden, scholen (basis- en voortgezet onderwijs) en andere geïnteresseerden te informeren over het doel en de mogelijkheden van de BOS-Impuls Weert. BOS staat voor Buurt-Onderwijs-Sport. Het doel van dit initiatief is door middel van verschillende activiteiten kwetsbare jongeren gezond(er) te laten leven en problematisch gedrag terug te dringen. Door samenwerking tussen buurt, onderwijs en sport wordt geprobeerd achterstanden bij jeugd en jongeren van 4 tot 19 jaar te verkleinen en overlast te verminderen. Het drukbezochte symposium was een succes.

Drie BOS-projecten in Weert zijn door het ministerie gehonoreerd met E 600.000,- voor de periode 2006 tot en met 2009. De gemeente Weert gaat nog 2 projectplannen indienen. Alle plannen zijn door wethouder Stokbroeks toegelicht (te downloaden op www.weert.nl > projecten). Aan de aanwezige organisaties is uitgelegd hoe zij in aanmerking kunnen komen voor financiële bijdragen als zij samen met andere partners activiteiten organiseren in het kader van de BOS-Impuls óf deelnemen aan bestaande activititeiten.

Gezamenlijke initiatieven
Het was een geslaagde avond met een goede opkomst, waarbij veel deelnemende verenigingen en organisaties mogelijkheden hebben besproken voor gezamenlijke initiatieven. Voor dit symposium hadden zich 27 vertegenwoordigers van sportverenigingen, 20 personen van basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs en 4 personen van wijkraden opgegeven. Op de avond zelf kwamen nog veel extra belangstellenden. Voor het verslag van de bijeenkomst kan men een e-mail sturen aan bos@puntwelzijn.nl.

Meedoen en meedenken
Tijdens het symposium zijn ook workshops gegeven over de verschillende BOS-activiteiten waaronder de sportkennismakingslessen. Hierin werd sportverenigingen gevraagd begin april deel te nemen aan vervolgoverleg, waarbij afspraken worden gemaakt over uitwerking van de ideeën over deze sportkennismakingslessen. Men kan zich tot 7 april aanmelden voor deze vergadering: a.posthuma@weert.nl of l.sickmann@weert.nl. Op 15 mei is een overleg gepland waarin de mogelijkheden voor en de afspraken met de basisscholen verder worden uitgewerkt. Afgevaardigden van basisscholen die hierover willen meepraten kunnen zich vóór 8 mei opgeven via bovengenoemde mailadressen. Er is ook een nieuwsbrief over de BOS-Impuls, waardoor u op de hoogte gehouden kunt worden van alle activiteiten en ontwikkelingen. Wilt u zich hiervoor aanmelden kijk dan op www.puntwelzijn.nl/BOS en klik op Aanmeldingsformulier Nieuwsbrief BOS-impuls Weert.

Noot voor de redactie,