Ingezonden persbericht


Fathers 4 Justice (F4J) maakte gisteren op BBC Radio 5 bekend dat haar in het oog springende campagne in Groot Brittannië doorgaat, ondanks de officiële ontmanteling in januari na de vermeende Leo Blair samenzwering.

F4J oprichter Matt O'Conner droeg zaterdag tijdens een formele bijeenkomst in centraal Londen officieel het leiderschap van de organisatie over aan het nieuwe team, met onder andere Andy Work, Guy Harrison en Brian Ross.

De verklaring volgde na een serie besprekingen achter de schermen met als hoogtepunt de vergadering in Londen afgelopen zaterdag. De groep was de laaste maanden overspoeld met verzoeken van het publiek om de campagne voort te zetten.

F4J-leidinggevenden van het eerste uur meldden een toenemende publieke bezorgdheid over de afwezigheid van een geloofwaardig alternatief voor F4J. Bovendien heerst de bezorgdheid dat de voortgang die is gemaakt in de afgelopen drie jaar dreigt te versplinteren en de zaak van kinderrechten zal terugzakken tot het niveau van voor F4J.

Matt O'Conner, die werkt aan de oprichting van zijn nieuwe groep om politieke campagne uit te oefenen later dit jaar, zal samen met Glen Poole, F4J blijven adviseren op het gebied van PR en Media-relaties.

Matt zei vandaag: "Ik ben verheugd dat er niet alleen zo'n betrokkenheid bestaat om ons werk voort te zetten in Engeland, maar dat betere mensen dan ikzelf oppakken wat ik begonnen ben en F4J naar de volgende fase kunnen brengen".

De organisatie die algemeen bekend staat voor haar Superhelden stunts verandert nu in een respectabele stem voor verandering in het Britse recht, ondanks dat de groep het doelwit is geworden van een smeercampagne om haar tot zwijgen te brengen.

Een nieuw politiek team onder leiding van advocaat Micheal Cox zal bespekingen houden met de Britse regering, kerkelijke en familierecht instellingen en is klaar om met hen te werken aan concrete hervorming in Brits familierecht. Terwijl de Britse vleugel van F4J zal volharden de geweldloze directe actie uit te dragen, wordt verwacht dat dit uitsluitend onder bijzondere omstandigheden zal worden gevraagd, omdat de groep een nieuwe fase van haar campagne in Groot Brittanie start.

"Er is geen plaats voor extremisten of extremisme binnen F4J. Wij moeten het voorbeeld geven en boven het inherent bestaande onrecht uitgevoerd tegen onze kinderen achter de gesloten deuren van de familierechtbanken staan", zei Andy Work vandaag.

"De eerste fase van de campagne vereiste Directe Actie om de zaak onder de aandacht te brengen. De volgende fase verlangt concrete verandering, en dat heeft serieuze toewijding en aantoonbare resultaten nodig. Honderdduizenden kinderen wordt het recht op de helft van hun familie ontzegd als direct gevolg van een falend familierechtsysteem, en het publiek wil duidelijk dringend dat dit hersteld wordt. En het belangrijkste: onze kinderen verdienen niet minder", voegde hij eraan toe.

Andy, die de Nederlandse vleugel van F4J in 2004 oprichtte, zei: "De Britse campagne heeft nu het stadium bereikt van een klimaat voor positieve verandering en F4J zal nauw samenwerken met de wetgevers om die verandering door te voeren. Ik kijk uit naar de dag dat het Nederlandse rechtsysteem bereid is de betekenisvolle verandering uit te voeren en ik wil hun ervan verzekeren dat F4J hun zal steunen in plaats van te vechten voor elke centimeter om de belangen van onze kinderen te beschermen".

Zaterdag verklaarde F4J dat zij binnenkort een extra vleugel zal oprichten ter hulp en ondersteuning van kinderen die lijden onder het verlies van hun familie als direct gevolg van het falende familierecht.

In de afgelopen drie jaar heeft Fathers 4 Justice zich ontwikkeld tot de grootste en snelst groeiende campagnegroep voor gelijkwaardig ouderschap in de wereld.

Info voor de pers:

Nederland: http://www.f4j.nl
Engeland: http://www.fathers-4-justice.org

Contacten:
Nederland: Andy Work 0629.407564
Engeland: Matt O'Connor 00.44.7795.341.110
email: pers@f4j.nl
email: andy@fathers-4-justice.org

Fathers 4 Justice (NL)
Postbus 570
2300 AN Leiden