Gemeente Hoorn


Met de cultuurstrippenkaart
naar Circus Althoff

Persbericht d.d.: 21 maart 2006

Van 29 maart tot en met 2 april staat de circustent van Circus Althoff aan het Pelmolenpad in Hoorn. Inwoners van Hoorn met een minimuminkomen kunnen met de cultuurstrippenkaart het circus bezoeken. Er zijn parket- en stallesplaatsen. Een parketplaats kost normaal 18 euro en een stallesplaats 21 euro. Voor een parketplaats betalen houders van de cultuurstrippenkaart 5 euro en één cultuurstrip. Een stallesplaats kost 7,50 euro en één cultuurstrip.

Op de volgende dagen kunnen houders van de cultuurstrippenkaart naar het circus:
Woensdag 29 maart om 15.00 uur en 19.30 uur; Donderdag 30 maart om 16.30 uur en 19.30 uur; Vrijdag 31 maart om 16.30 uur en 19.30 uur; Zaterdag 1 april om 15.00 uur en 19.30 uur; Zondag 2 april om 14.00 uur.

In een twee uur durende show die voor alle leeftijden geschikt is, zijn onder andere vrolijke clownsacts, spannende acrobatieknummers en dressuurkunst te zien. Meer informatie is te vinden op www.circusalthoff.nl

Nog niet bekend met de cultuurstrippenkaart? Dat is een gratis persoonsgebonden strippenkaart met een waarde van 50 euro. De tien strippen ter waarde van 5 euro zijn te gebruiken als betaalmiddel bij verschillende culturele voorzieningen in Hoorn en omstreken en ook bij de binnenspeeltuin Hokus Spokus. Per inwonend gezinslid kunnen minima één strippenkaart per jaar ontvangen.

Men kan een aanvraag voor een cultuurstrippenkaart indienen bij de balie van de afdeling Sociale Zaken in het stadhuis. Neem daarvoor een geldig legitimatiebewijs mee. Evenals een pasfoto die nodig is voor de stamkaart van de persoonsgebonden cultuurstrippenkaart. Wie geen uitkering van Sociale Zaken heeft, moet inkomensgegevens overleggen. Men moet dit zo snel mogelijk doen om met de cultuurstrippenkaart naar het circus te kunnen gaan. Het gaat om gegevens over het netto-inkomen per maand (loon, uitkering, pensioen, alimentatie) en het laatst ontvangen vakantiegeld. Vervolgens wordt gekeken of de aanvrager in aanmerking komt.
---