Gemeente Noord-Beveland

Ondernemers Noord-Beveland weten samenwerking is winst Datum: 23/03/2006 Bron: communicatie

Hoe kan ik als ondernemer van Noord-Beveland meer profiteren van het toerisme? Deze vraag houdt menig ondernemer bezig zo aan de vooravond van een nieuw toeristisch seizoen. Geheel terecht is deze intrigerende vraagstelling daarom verkozen tot centraal thema van het symposium Samenwerking is winst. Dit symposium wordt 29 maart a.s. gehouden in de Zeelandnetstudio in Kamperland van 15.00 uur tot 21.30 uur. De Noord-Bevelandse ondernemers hebben via de Kamer van Koophandel een persoonlijk uitnodiging ontvangen. Inmiddels hebben zich ruim 50 ondernemers aangemeld.

Op 29 maart worden in een veelzijdig aanbod van lezingen en workshops onderwerpen besproken als winst door promotiebundeling, zet Noord-Beveland als merk in de markt en relatiebinding via internet. Behalve lezingen bijwonen en deelnemen aan workshops kunnen de ondernemers ook rondneuzen op een informatiemarkt. Hier zijn vooralsnog de volgende organisaties/ initiatieven vertegenwoordigd:
· Workshopmakelaar; een seizoensverleningingsactiviteit
· Emelisse, bier met een oorsprong

· Stichting promotie Colijnsplaat en Kats: parel in een oester en omgevingsactiviteiten in een boekje
o Werkgroep Mijn Colijn
o Werkgroep routes Colijnsplaat

· Gemeente: betrokken bij ondernemen

· Routebureau Zeeland

· De Pree e-consult

De organisatie van het symposium is in handen van de werkgroep Samenwerking. Deze werkgroep is ontstaan uit de behoefte van Noord-Bevelandse ondernemers aan meer concrete samenwerking. De werkgroep bestaat uit:
Janet Boeijen, gemeente Noord-Beveland
Isaak de Regt, Gezamenlijke Ondernemers Noord-Beveland Hans Ventevogel, als vertegenwoordigers van de toeristisch-recreatieve branches
Cor Helmendach, Kamer van Koophandel
Carla Schönknecht , VVV Walcheren en Noord-Beveland Aly Wisse, Maatschappelijk Ondernemer