Politie Haaglanden

persberichten 29 maart

Haaglanden, 29-03-2006

Politie zoekt getuigen straatroof met stroomstootwapen Den Haag - Op dinsdag 28 maart omstreeks 16.20 uur werd een 61-jarige man uit Rotterdam op het Oranjeplein ter hoogte van de Van Der Duynstraat beroofd.
De man liep aldaar toen drie jongens op hem afkwamen. Hij werd tegen de muur gegooid en er werd iets in zijn gezicht gedrukt, dat een knetterend geluid maakte. De man voelde een tintelende pijn in zijn gezicht. Het gelukte de man dit wapen van de jongens af te pakken. Het betrof een stroomstootwapen. De jongens zagen nog wel kans om van het slachtoffer zijn portemonnee weg te nemen. Zij zijn er vervolgens hard hollend vandoor gegaan in de richting van de Doubletstraat. Het gaat om drie jongens vermoedelijk van Noordafrikaanse afkomst. De politie is op zoek naar getuigen van deze brute straatroof. Een ieder die informatie heeft wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van Bureau de Hoefkade van Politie Haaglanden via telefoonnummer 0900-8844

Man aangehouden na straatroof
Den Haag Op dinsdag 28 maart om 21.35 uur werd in de hal van het Centraal Station aan het Koningin Julianaplein een 28-jarige man uit Den Haag aangehouden. Deze man wordt er van verdacht kort daarvoor een straatroof te hebben gepleegd.
Hij wilde van een man die in de hal van het station stond te pinnen het geld uit zijn handen wegnemen. Het slachtoffer was hier niet van gediend en greep de verdachte vast. De politie werd gewaarschuwd en deze konden de man overnemen en meenemen naar een politiebureau.

Man aangehouden voor mishandeling
Den Haag Op dinsdag 28 maart om 18.10 uur is in de Zorgvlietstraat een 37-jarige Hagenaar aangehouden.
Deze man zou aldaar een vrouw hebben geslagen. Toen agenten de man hiervoor wilden aanhouden verzette de man zich hiertegen. Hij werd overmeesterd en geboeid afgevoerd naar een politiebureau alwaar de zaak wordt onderzocht.

Man aangehouden na verkeersruzie
Den Haag Op dinsdag 28 maart omstreeks 11.45 uur is op de Laan Copes van Cattenburch een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden. Deze man stak de straat aldaar over en een automobilist riep hier iets over tegen hem. Uit woede trapte de man vervolgens tegen de auto waardoor schade ontstond.

Meisje (13) gewond na aanrijding
Den Haag Op dinsdag 28 maart om 08:30 uur raakte een 13-jarige meisje uti Den Haag gewond bij een aanridjing. Het meisje stak op de Lijnbaan ter hoogte van het ziekenhuis onverwacht de rijbaan over en werd vervolgens aangereden door een 22-jarige automobilist uit Den Haag. Het meisje werd met een gebroken enkel vervoerd naar het ziekenhuis.

Met 1 auto drie keer onder invloed
Den Haag Op woensdag 29 maart om 02:30 uur werd op de Vondelstraat een 40-jarige automobilist uit Leidschendam aangehouden. De werd bij een routine controle staande gehouden en blies 460 ug/l. Terwijl de man werd aangehouden stapte zijn bijrijder achter het stuur en reed snel met de auto weg. Nadat ook deze bestuurder was staande gehouden bleek ook hij te veel te hebben gedronken. De man (een 43-jarige Hagenaar). Hij blies 120 ug/l. Aangezien de man een beginnend bestuurder was kreeg ook hij een bekeuring. Om 05:45 uur zagen politieagenten op de Vondelstraat weer hetzelfde voertuig rijden. Nadat de auto tot stoppen is gebracht gaat de bestuurder er lopend vandoor. Na een korte achtervolging werd de man met een vliegende tackel gevloerd. Hij had ook te veel en blies 585 ug/l. Aangezien het rijbewijs van de man al eerder ongeldig was verklaard werd het voertuig in beslag genomen.

Jongens aangehouden na inbraakpoging
Den Haag - Een getuige meldde dinsdag 28 maart rond 22.30 uur dat een aantal personen probeerde in te breken in een supermarkt aan de Coornhertstraat. Politieagenten gingen ter plaatse en hoorden daar dat de verdachten waren weggerend. Daarop hebben de agenten de omgeving van de supermarkt doorzocht. Op de Erasmusweg treffen zij twee Haagse jongens van 15 en 14 jaar. Het tweetal voldeed aan het opgegeven signalement en waren bezweet en kortademig, alsof zij net een stuk gerend hadden. De jongens zijn aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak en meegenomen naar het politiebureau. Daar zijn ze in verzekerde hechtenis gesteld. Hun ouders zijn geïnformeerd over het feit dat de jongens de nacht niet thuis zouden doorbrengen.

Snelheidsovertreders op de bon
Den Haag - Politie Haaglanden heeft dinsdag tussen 08.45 uur en 09.45 uur bij een snelheidscontrole op de Constant Rebecquestraat 13 snelheidsovertreders bekeurd. In totaal werden 300 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Jonge brandstichters aangehouden
Den Haag - Agenten van Politie Haaglanden werden dinsdag om 14.15 uur gestuurd naar een brandstichting op de Theresiastraat. Ter plaatse werden twee Haagse jongens van 13 en 14 jaar aangetroffen met een aansteker in de hand. De agenten zagen dat één van de jongens aanstalten maakte om een brandend tabletje in een daar geplaatste flessencontainer te gooien. De jongens werden aangehouden en bekenden dat zij inderdaad de container in brand wilde steken. Verder verklaarden zij dat ze ook nog brandende tabletjes in twee brievenbussen hadden gegooid. De beide jongens zijn vanwege hun leeftijd doorverwezen naar Bureau HALT voor een alternatieve straf.

Rijden onder invloed
Wassenaar Op dinsdag 28 maart om 18:45 uur werd op de Deijkerweg een 59-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man viel op door zijn opvallend snel rijgedrag. Nadat de man was staande gehouden bleek dat hij te veel had gedronken. Hij blies aan het bureau 400 ug/l en kreeg een proces-verbaal. Om 19:40 uur werd op de lange Kerkdam een 51-jarige automobilist uit Wassenaar aangehouden. Ook hij had te veel gedronken en blies 330 ug/l.

Verdachte heling bromfiets aangehouden
Leidschendam Op dinsdag 28 maart om 15;30 uur werd op de Prinses Carolinalaan een 16-jarig meisje uit Leidschendam aangehouden. De vrouw reed op een snorfiets en stopte abrupt nadat zij een politieauto zag rijden. Nadat de agenten een onderzoekje hadden ingesteld bleek dat de bromfiets was gestolen. Het meisje verklaarde de bomfiets in bruikeen te hebben gehad van een andere jongen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van deze jongen. Het meisje ging na overleg met haar ouders naar Halt.

Verdachte aangehouden na aanrijding
Leidschendam Op dinsdag 28 maart om 21:40 uur werd in zijn woning een 33-jarige automobilist aangehouden. De man had op Rijksweg A 4 een aanrijding veroorzaakt en was daarna doorgereden. Dankzij een getuige die het kenteken van de man noteerde kon hij worden aangehouden. De man bleek ook nog te hebben gedronken en kan een fikse bekeuring tegemoet zien.

Toch een bon na keren bij snelheidscontrole
Rijswijk Op dinsdag 28 maart om 11:15 uur trachtte een 44-jarige automobilist uit Den Haag aan een snelheidscontrole op de Prinses Beatrixlaan te ontsnappen. Hij trachtte om middels de middenberm aan de controle te ontkomen. Toegesnelde agenten konden de man echter achter halen. Hij kreeg alsnog een bon omdat zijn auto niet verzekerd was en hij tevens nog een boete had openstaan. Een 24-jarige Delftenaar snelde met 111 km langs de radarpost. Ook hij kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Met 112 door bebouwde kom
Rijswijk OP woensdag 29 maart om 01:00 uur werd op de Haagweg een 25-jaroge Hagenaar aangehouden. De man reed met 112 km binnen de bebouwde kom. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Jongetje (8) bij school aangereden
De Lier Een achtjarig kind werd op dinsdag 28 maart om 08:45 uur bij zijn school aan de Sportlaan aangereden door een 46-jarige automobilist uit De Lier. Het jongetje werd door zijn moeder voor de school afgezet. Hij liep om de auto van zijn moeder heen en stak de rijbaan over waarna hij werd aangereden. Hij kwam met de schrik vrij. Politie Haaglanden adviseert om nooit op de rijbaan te stoppen maar altijd een parkeerplaats te zoeken en het kind te begeleiden naar het schoolplein. Kinderen zien immers geen gevaar.

Wijkagent betrapt winkeldievegge
Naaldwijk Een surveillerende wijkagent was op dinsdag 278 maart om 12:00 getuige van een winkeldiefstal. Hij liep over de Herenstraat toen hij bij een winkel een detectiepoortje hoorde afgaan. Hij zag vervolgens dat een vrouw een winkel verliet en stevig doorstapte. Na een korte achtervolging kon hij de vrouw achterhalen. De 34-jaroge vrouw uit Zoetermeer had in totaal 260 aan winkelgoederen in speciaal geprepareerde tassen gedaan. Kennelijk niet goed genoeg aangezien de elektronische beveiliging goed werkte. De verdachte werd in gesloten en wordt op donderdag 30 maart voor geleid bij de rechter commissaris.

300 euro boete na doorrijden na aanrijding
De Lier Bij een aanrijding op de rotonde van de Coldenhovenlaan reed de veroorzaker van het ongeval zonder te stoppen door. De benadeelde een 52-jarige vrachtwagencheuffeur uit Winterswijk noteerde echter zijn kenteken en belde de politie. Die wist de eigenaar te traceren in s-Gravenzande. Daar bleek dat een werknemer van het bedrijf de aanrijding had veroorzaakt. De verdachte (51-jarige man uit s-Gravenzande) verscheen op verzoek aan het bureau en bekende de aanrijding te hebben veroorzaakt. Hij kreeg direct een bekeuring van 300,--.

Fietser gewond bij aanrijding
De Lier - Op dinsdag 28 maart om 16.00 uur is bij een aanrijding op de Veilingweg een 44-jarige man uit Honselersdijk gewond geraakt. Het slachtoffer werd op de kruising aangereden door een 55-jarige automobilist uit De Lier die vermoedelijk geen voorrang verleende. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis.

Bromfietster gewond bij aanrijding
Monster - Op dinsdag 28 maart om 17.30 uur is bij een aanrijding op de Emmastraat een 19-jarige vrouw uit 's-Gravenzande gewond geraakt. Het slachtoffer werd aangereden door 21-jarige automobiliste die achteruit uit de Overzeelaan kwam rijden. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis.

Meisje gewond bij aanrijding
Zoetermeer - Op dinsdag 28 maart om 09.00 uur is bij een aanrijding op de Zwaardslootseweg een 15-jarig meisje uit Zoetermeer gewond geraakt. Het slachtoffer werd met haar fiets op de rotonde aangereden door een stadsbus. De buschauffeur is doorgereden. Later heeft de politie de 52-jarige buschauffeur aangehouden. Het slachtoffer is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.

Dronken chauffeur
Zoetermeer - Op dinsdag 28 maart om 23.45 uur heeft de politie op de Du Meelaan een 63-jarige Zoetermeerder aangehouden wegens het rijden onder invloed. Tijdens de controle blies verdachte 785 ug/l. Verdachte heeft een proces-verbaal gekregen en heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

Valse naam
Zoetermeer - Tijdens een verkeerscontrole vannacht in de Hagenstraat vertrouwde de politie niet helemaal een 25-jarige Zoetermeerder dat hij zijn papieren was vergeten.
Toch maar even met hem naar huis gegaan. Daar bleek dat hij de naam van zijn broer had opgegeven en dat hij helemaal in het bezit was van een rijbewijs. Hiervoor heeft hij diverse bekeuringen gekregen.