Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten woensdag 29 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 29-03-2006

Met: Politie arresteert drugsdealers, stelende schoonmaker en getuigen schennis gezocht

Politie arresteert drugsdealers

Zaandam, maart 2006.

De politie heeft afgelopen weken drie op zichzelf staande drugszaken opgelost en daarbij vijf Zaandammers aangehouden. De onderzoeken waren gestart naar aanleiding van overlastklachten en een melding bij Meld Misdaad Anoniem. In het vooronderzoek werden meerdere personen aangehouden die vermoedelijk bij de handelaren verdovende middelen hadden gekocht. Zij werden na verhoor heengezonden. Op de Vinkenstraat werd een 41-jarige man en zijn 20-jarige vriendin aangehouden. In hun woning trof de politie naast cocaïne ook een hennepplantage aan. In een woning op de Veldvliegerweg werd cocaïne, een aantal pillen en een partij softdrugs in beslag genomen. Ook vond de politie een zelfgemaakt mes en een nepvuurwapen. De bewoners, een 32-jarige man en zijn 19-jarige vriendin zijn aangehouden. Een 23-jarige bewoner van een woning in de Belgischestraat werd aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen en illegale software. Hier trof de politie naast wikkels cocaïne meer dan 1200 deels gekopieerde dvd's aan. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie wil u graag attent maken op de mogelijkheid om verdachte situaties te melden via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer: 0800-7000. Tips worden volledig anoniem verwerkt en doorgegeven aan de politie.

Drankrijder

Zaandam, woensdag 29 maart 2006.

De politie heeft op de Burcht om ongeveer 05.30 uur een 28-jarige automobilist uit Zaandam aangehouden wegens rijden met drank op. Het controleapparaat aan het bureau gaf aan dat de bestuurder meer dan anderhalf maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had (0,83 promille). De verdachte werd na verhoor met een rijverbod van drie uren en een proces-verbaal heengezonden.

Stelende schoonmaker aangehouden

Zaandam, dinsdag 28 maart 2006, 09:50 uur.

De politie heeft een 38-jarige schoonmaker uit Amsterdam in zijn woning aangehouden omdat hij wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. De man zou uit een school aan de Pascalstraat meerdere goederen, waaronder een camera, laptop en flatscreens, hebben weggenomen. De man was al langere tijd voor een schoonmaakbedrijf in de school werkzaam en de diefstallen strekken zich uit over een langere periode. Naar aanleiding van de diefstallen werden door de schoolleiding observatiecamera's geplaatst waarop later de verdachte in actie te zien was. De man werd door het schoonmaakbedrijf op staande voet ontslagen. De verdachte werd in verzekering gesteld en wordt verhoord. Het onderzoek wordt voortgezet want de gestolen goederen zijn nog niet getraceerd. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Agressieve snorfietsdief

Purmerend, dinsdag 28 maart 2006, 18:25 uur.

Een 22-jarige man uit Zaanstad is door de politie met enige moeite aangehouden als verdachte van diefstal. Een motoragent zag de man op een snorfiets rijden over de Gorslaan en hield hem staande. Hij bleek niet in het bezit van een certificaat of rijbewijs en reageerde zeer agressief. De man werd aangehouden en kon pas onder controle worden gebracht met assisterende agenten en gebruik van pepperspray. Uit nader onderzoek bleek dat het voertuig even eerder was gestolen op de Dijckskampenlaan. De snorfiets is terug naar de eigenaar en de verdachte werd na verhoor heengezonden.

Huiselijk geweld

Monnickendam, dinsdag 28 maart 2006, 22:30 uur.

De politie heeft een 45-jarige man uit Monnickendam aangehouden omdat hij wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld. De man zou zijn 35-jarige echtgenote hebben geslagen en ook de dochter zou, omdat zij er tussen kwam, een klap hebben gekregen. De verdachte, werd ingesloten en de volgende dag na verhoor op last van justitie heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Agressieve stalker

Zaandam, woensdag 29 maart 2006, 02:17 uur.

De politie heeft een 38-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij zijn ex-echtgenote stalkte. Gewaarschuwde agenten troffen de man na enkele meldingen steeds niet aan bij haar woning. Hierop hebben zij zich verdekt opgesteld en afgewacht. De man verscheen weer bij zijn ex voor de deur en gooide een steen tegen een raam. Hij werd daarop aangehouden waarbij hij agressief reageerde. Na het arriveren van assistentie kon de man worden aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld.

Getuigen schennis gezocht

Purmerend, dinsdag 28 maart 2006, 15:13 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een geval van schennis gepleegd op de Meteorenweg op dinsdagochtend rond acht uur. Een 29-jarige Purmerendse deed aangifte dat zij door een jongeman onzedig was betast. Zij omschreef de dader als een ongeveer 18-jarige jongeman van ca 185 cm lang met rossig stekelig haar en een pokdalig gezicht. Hij had een slank postuur, reed op een opoefiets en droeg een spijkerbroek en een lichtblauwe jas met een lichte band over de schouder. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Zedenzaken van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 29-03-2006 16:24 | © Politie Zaanstreek-Waterland |