Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda 29 maart 2006

BREDA, 29 maart 2006

Bredase automobilisten aangehouden

BREDA: Een 52-jarige Bredanaar is dinsdag omstreeks 20.00 uur aangehouden omdat hij aan het spookrijden was. De bestuurder kwam op de Terheijdenseweg tegen het verkeer in op de politie afrijden die daarop moest uitwijken. Agenten zetten daarop de achtervolging in. Toen de man vanaf de Crogtdijk de Konijnenberg op wilde rijden, werd hij klemgereden. De Bredanaar had teveel gedronken. Het bleek dat de man een rijontzegging heeft tot januari 2007. De auto is in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

BREDA: In de Fatimastraat omstreeks 02.00 uur werd dinsdagnacht een 24-jarige man uit Breda aangehouden, omdat de verlichting van het voertuig defect was. Het bleek dat het voertuig niet verzekerd was en de APK verlopen was. Het voertuig is in beslag genomen en tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Stomdronken automobilist aangehouden in Zundert

ZUNDERT: Een 50-jarige man uit Polen is dinsdag aangehouden nadat hij in de Molenstraat de macht over het stuur verloor. Daarbij raakte hij een geparkeerde auto. Dat gebeurde rond 18.00 uur. De man had alcohol gedronken. Hij blies vervolgens 1090 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal toelaatbaar is. De Pool moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van veertien uur.

Winkeldievegges aangehouden

BREDA: Een 21-jarige vrouw uit Bavel en een 24-jarige vrouw uit Oosteind liepen tegen de lamp in een winkel aan de Kruisvoort. De vrouwen hadden rond 18.00 uur verschillende goederen meegenomen, zonder die af te rekenen. Beveiligingspersoneel hield hen staande en droeg het tweetal over aan de politie. Bovendien kregen de vrouwen nog een bekeuring, omdat ze geen legitimatiebewijs bij zich hadden.

Bredase valt van balkon

BREDA: De politie heeft dinsdag rond 20.00 uur een 44-jarige Bredanaar aangehouden. De man werd ervan verdacht betrokken te zijn bij de mishandeling van zijn vriendin in een woning in het centrum van Breda. De vrouw viel na een ruzie van het balkon van haar woning op de tweede verdieping en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd haar vriend aangehouden. Uit verhoor van het slachtoffer woensdag bleek dat ze zelf verantwoordelijk was voor de sprong van het balkon. De vrouw wilde ook geen aangifte doen. Haar vriend is daarop vrijgelaten. De aanleiding van de ruzie ligt in de relationele sfeer.

Bredase (62) beroofd van portemonnee

BREDA: Een 62-jarige Bredase is dinsdagavond rond 21.45 uur beroofd van haar portemonnee. De vrouw kreeg in haar woning aan de Zonnebekestraat twee jongen van circa 16 jaar aan de voordeur die met een smoesje de vrouw naar de poort bij de tuin lokten. Toen de Bredase die deur opende, trok een van de twee jongens een mes en bedreigde de vrouw. Zij gaf vervolgens haar portemonnee af waarna de jongens wegvluchtten. De vrouw waarschuwde de politie. Een buurman ging ook nog op zoek naar de daders, maar kon ze helaas niet achterhalen.

Bejaarde vrouw van tas beroofd

BREDA: Een 89-jarige Bredase is woensdag beroofd van haar tas met portemonnee. Dat gebeurde rond 13.30 uur op de Heusdenhoutseweg. De vrouw was op weg naar huis toen ze ineens een man achter haar de tas uit haar handen trok. De man zat op een fiets en vluchtte na de beroving fietsend weg.

Snelheidscontroles in Breda en Langeweg

BREDA: Bij snelheidscontroles in Breda en Langeweg zijn in totaal 173 mensen op de bon geslingerd. Op de Fellenoordstraat passeerden 2466 mensen de controlepost; 114 daarvan reden te hard. De topscore was 88 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Aan de Zuiddijk in Langeweg werden 139 passanten gecontroleerd. Er gingen 59 bestuurders in de fout; 96 km/uur was de hoogst gemeten snelheid waar 60 km/uur toegestaan is.

Auteur: Andre van den Hul