Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ)

29 maart 2006

Slogan alcoholindustrie een goede stap voorwaarts

Het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ vindt de nieuwe slogan van de alcoholindustrie een goede stap voorwaarts in de alcoholdiscussie over jongeren. Rob Bovens, programmacoördinator NIGZ-Alcoholvoorlichting: "Voor het eerst wordt de maatschappelijke norm van 16 jaar erkend. Als NIGZ hebben we er altijd voor gepleit dat deze norm de standaard wordt. Drinken onder de 16 jaar is ongezond en onverstandig. We vinden de slogan van de alcoholindustrie een stap in de goede richting. We verwachten binnenkort dan ook de vervolgstappen waarmee de alcoholindustrie haar verantwoordelijkheden met betrekking tot overmatig alcoholgebruik van jongeren neemt."

Momenteel worden de mogelijkheden voor een onafhankelijk fonds van overheidsgelden en van gelden van het bedrijfsleven onderzocht. Vanuit dit fonds zouden alcoholmatigings-activiteiten door gezondheidsinstellingen in Nederland kunnen worden bekostigd. Het NIGZ is hier een voorstander van.


-----
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NIGZ-Alcoholvoorlichting, Rob Bovens, (06) 43 01 01 05. www.alcoholinfo.nl


---