29
30
31
/> Maart 2006

FlyMe dagelijkse lijn Amsterdam-Gothenburg
Met ingang van 30 maart en met uitzondering van zaterdag De Zweedse low-cost airline FlyMe gaat met ingang van 30 maart dagelijks (behalve zaterdag) non-stop tussen Amsterdam en Gothenburg vliegen. De vanafprijs voor een enkele reis bedraagt slechts EUR 21, exclusief luchthavenbelasting en toeslagen.
Afbeelding

Het schema Amsterdam (AMS) - Gothenburg (GOT) is als volgt:

AMS-GOT GOT-AMS vertrek aankomst vertrek aankomst ma t/m vr 12.35 14.00 10.10 11.35 zon 20.40 22.05 18.30 19.55

Andere routes
Naast de vluchten vanaf Amsterdam vliegt FlyMe ook zes keer per week non-stop tussen Düsseldorf en Gothenburg. De General Sales Agent (GSA) Air Agencies in Rotterdam vertegenwoordigt FlyMe in de Benelux en verzorgt alle sales en marketing activiteiten voor de snelgroeiende Zweedse airline.

Boeken en reserveren
Nederlandse reizigers en reisagenten kunnen de vluchten van FlyMe op de website www.flyme.com boeken of telefonisch reserveren via 010 2083 677.

Over FlyMe
Afbeelding lyMe is in 2003 opgericht en heeft zich in eerste instantie gericht op het binnenlandse netwerk in Zweden en vluchten naar Finland. Vanaf Stockholm zijn er vluchten naar Gothenburg (zes keer per dag), Malmö (zes keer per dag), Östersund (twee keer per dag) en Helsinki (vier keer per dag).

Internationaal
Met ingang van 30 maart start FlyMe met internationale vluchten. De Zweedse low-cost airline opent dan liefst twaalf internationale routes vanaf Gothenburg. Behalve naar Amsterdam en Düsseldorf gaat FlyMe ook vliegen naar Londen, Parijs, Nice, Praag, Palma, Rhodos, Alicante, Malaga, Kreta en Rome.

Vloot
De vloot bestaat uit vijf Boeing 737-300 vliegtuigen met één klasse systeem aan boord die plaats biedt aan 136 tot 142 passagiers. De doelstelling van FlyMe is om een uitstekende dienstregeling te bieden tegen lagere tarieven dan wat de passagier gewoonlijk gewend is te betalen.

Tickets
De tickets worden uitgegeven op basis van enkele reis, er geldt geen minimumverblijfsduur en de tickets zijn eenvoudig te wijzigen (naam, datum en route). Iedere passagiers mag 20 kilo ruimbagage meenemen en acht kilo handbagage. Aan boord serveert het vriendelijke cabinepersoneel gratis koffie en thee. Sandwiches en overige dranken kunnen tegen betaling worden verkregen.

Zakenstad en toeristisch
Gothenburg, de thuisbasis van FlyMe, is zowel een belangrijke zakenstad als een aantrekkelijke toeristische bestemming. Alle Scandinavische hoofdsteden liggen ongeveer op gelijke afstand verwijderd van Gothenburg, waardoor de Zweedse stad een uitstekende uitvalsbasis vormt voor zakendoen in deze regio.

Citytrip
Daarnaast is Gothenburg een populaire citytripbestemming, met een ruime keuze aan cultuur, entertainment en een prachtige natuur. Er staan een aantal grote sportevenementen op de kalender voor 2006, waaronder golf, de Europese atletiekkampioenschappen en de Volvo Ocean Race.

Derde low-cost bij GSA
FlyMe is de derde low-cost airline die in de Benelux wordt vertegenwoordigd door de General Sales Agent Air Agencies, naast de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling Airlines (Amsterdam-Barcelona en Amsterdam-Valencia) en de Deense prijsvechter Sterling (Amsterdam-Kopenhagen).

Over Air-Agencies
Air Agencies is in 1970 opgericht en vierde onlangs groots haar 35-jarig bestaan. Er zijn vestigingen op de luchthaven van Rotterdam Airport en Brussels Airport. Op Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam Airport beschikt Air Agencies over een eigen balie waar passagiers onder meer terecht kunnen voor het ophalen van tickets.

De General Sales Agent vertegenwoordigt de commerciële belangen van in totaal 24 luchtvaartmaatschappijen in Nederland en België. Het portfolio van Air Agencies bevat klinkende namen zoals Garuda Indonesia, Aerolinas Argentinas, Estonian Air en Emirates.

Noot voor de redactie,