Provincie Noord-Holland

16-3-2006

Onderwerp

Statenleden discussiëren over toekomst Schiphol

Rienk van der Veen

Donderdag 30 maart 2006 komen de leden van vier statencommissies in openbare vergadering bijeen om met elkaar te discussiëren over de toekomst van Luchthaven Schiphol. Zij doen dat in het SAS Radisson Hotel Amsterdam Airport, Boeing Avenue 2, Schiphol Rijk. Centraal staat de Contourennotitie middellange- en zeer langetermijnvisie Schiphol van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

In deze notitie schetsen Gedeputeerde Staten van Noord-Holland de hoofdlijn van de visie die in ontwikkeling is voor de toekomst van Schiphol voor de middellange en lange termijn. Bestaand beleid is bij de ontwikkeling van deze visie uitgangspunt.

Deelnemende statencommissies zijn Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting ROV, Economie, Landbouw en Europa ELE, Natuur, Landschap, Water en Milieu NLWM en Wegen, Verkeer en Vervoer WVV.

De bijeenkomst begint om 9.30 uur en wordt voorgezeten door de voorzitter van de commissie ROV Dré Kraak. Het programma voorziet er in dat belangstellend publiek kan reageren op de standpunten van de statenleden. In verband met de indeling van de publieksruimte in het hotel worden belangstellenden verzocht hun komst aan te kondigen met een telefoontje of e-mail naar de commissiegriffier ROV mw. N. Takkenberg, tel. (023) 514 37 12 of takkenbergn@noord-holland.nl

De Contourennotitie van GS en de bijbehorende stukken zijn in te zien door hier te klikken.