Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

20-3-2006

Op donderdag 30 maart 2006 vindt in het Museum voor Communicatie in Den Haag de Landelijke Communicatiedag Water plaats met als thema participatie.

Deze Landelijke Communicatiedag is bedoeld als een netwerk- en studiedag voor regionale overheden die zich bezighouden met de uitvoering van communicatie en participatie rond de Kaderrichtlijn water en Waterbeheer 21ste eeuw. Doel is om met alle aanwezigen een gezamenlijk beeld te vormen van wat wij in Nederland onder participatie verstaan, om geïnspireerd te worden én om elkaar te helpen met de praktische uitwerking van publieke participatie. Het programma kent zowel een plenair gedeelte in de ochtend als diverse werksessies in de middag.

Het betrekken van belanghebbenden in beleidsprocessen is in Nederland niet nieuw. Toch zijn er nog wel wat vraagtekens als het gaat om de concrete invulling van participatie van burgers en maatschappelijke organisaties: Is iedere burger wel te beschouwen als geïnteresseerde partij? Op welke manier moet je participatie organiseren? Hoe overtuig ik mijn bestuurders van de toegevoegde waarde van een participatief proces? In hoeverre voldoet de huidige betrokkenheid van maatschappelijke organisaties aan de richtlijn? Zorgt de huidige betrokkenheid voor het meest vruchtbare resultaat of valt er meer uit te halen?

Op donderdag 30 maart geven diverse personen antwoord op bovenstaande vragen en krijgen deelnemers alle gelegenheid uw vragen te stellen en mee te denken over hoe ze hun eigen achterban kunnen verleiden. Aanmelden voor deze dag kan als volgt: stuur een e-mail naar michelle.hendriks@minvenw.nl onder vermelding van naam en adresgegevens. U ontvangt vervolgens het complete programma.