Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 23 maart 2006 060323R

Jongeren aan de slag in de bouwwereld

Nijmegen ondertekent donderdag 30 maart het Regioconvenant Bouw en Infra. Minimaal 10 leerlingen zonder voldoende opleiding krijgen hiermee de kans vaardigheden op te doen in de bouw. Het Regioconvenant maakt het voor werkgevers in de Bouw & Infra aantrekkelijker om voldoende leerbanen aan te bieden, werkloze jongeren op te leiden en hen een goede uitgangspositie op de arbeidsmarkt te geven.

Andere partijen die het convenant ondertekenen zijn CWI Nijmegen, het samenwerkingsverband Praktijkopleidingen Oss en de Taskforce Jeugdwerkloosheid. Samen met de gemeente Nijmegen zullen deze drie partijen een belangrijke rol spelen om minimaal tien jongeren (zonder startkwalificatie) op een leerwerkbaan in de bouw- en infrasector te plaatsen. In deze sectoren dreigt de komende jaren een ernstig tekort te ontstaan aan vakbekwaam personeel.

Nog steeds verlaten veel jongeren de school zonder diploma, waardoor zij de zogenoemde startkwalificatie voor de arbeidsmarkt missen. Dit convenant is een van de maatregelen om deze jongeren te helpen door te gaan met onderwijs en hen aan werk te helpen.

De ondertekening van het convenant valt in de jongeren actieweek. Van 27 tot en met 31 maart krijgen werkloze jongeren een uitnodiging van CWI of gemeente om op gesprek te komen. Voor deze week zijn speciale vacatures geworven en geselecteerd die gematched worden met de jongeren. Ze worden direct geholpen met solliciteren.

De Taskforce jeugdwerkloosheid heeft eerder deze maand samen met Bouwend Nederland (de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven) een raamconvenant gesloten. Het regioconvenant is hier een uitwerking van.

Lenie Scholten (wethouder Werk & Inkomen) ondertekent namens de gemeente Nijmegen het convenant om 10.00 uur in de Mariënbeurs, Mariënburgplein 30.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380