Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sneeuwwit... een inktzwart muzikaal spektakel met o.a. Loes Luca en Paul R. Kooij

Op donderdag 30 maart a.s. betreden om 20.00 uur o.a. Loes Luca en Paul R. Kooij het podium van Theater Kerkrade met hun inktzwart muzikaal spektakel Sneeuwwit. Sneeuwwit is een bijzondere theatervoorstelling, een intieme musical, poëtisch muziektheater of zullen we het een feel-good opera noemen?

De voorstelling Sneeuwwit is een verknipte en absurde versie van het beroemde sprookje Sneeuwwitje. Het verhaal wordt binnenstebuiten gekeerd tot een eigenzinnige vertelling over de ongezonde verhouding tussen een moeder en haar dochter. Het publiek wordt getuige van een ontroerend en wervelend muzikaal spektakel met veel gekte en een cynische spiegel er omheen. De voorstelling is uitermate geschikt voor liefhebbers van mooie taal, aanstekelijke muziek, duistere sprookjes en bijtende humor en is vrij naar het boek van Wim Hofman Zwart als Inkt (Gouden Griffel).

SPIEGEL:
Graven, wroeten,
Lezen, snuffelen,
Spitten, proeven,
Kloven, mummelen,
Bikken, ruiken,
Boren, piekeren,
Oud leed, verloren levens,
Zwarte letters gedrenkt in pijn,
Wat is het geheim?!

De regie van Sneeuwwit is in handen van Pieter Kramer. De meer dan 85 liedjes, variërend van 3 seconden tot 4 minuten, zijn gecomponeerd door Joost Kleppe. Loes Luca speelt de rijke, mooie, getrouwde en moordlustige moeder, Paul R. Kooij speelt de spiegel en het dochtertje wordt gespeeld door Gabby Bakker. Een zeven man sterk orkest en een vocaal ensemble van vier grote, bangelijke, zorgzame 'dwergen' ondersteunen de acteurs en actrices.

Kaarten voor deze bijzondere muzikale voorstelling kunt u bestellen bij Parkstad Limburg Theaters, www.parkstadlimburgtheaters.nl of telefonisch via de kassa, 045 - 571 66 07.

Uit de pers:
'Die rol is Luca op het lijf geschereven' - Volkskrant 6 maart 2006 'Bijzondere productie' - Algemeen Dagblad 6 maart 2006 'De opera doet denken aan Into the Woods van Stephen Sondheim en dat is een enorm compliment' - Algemeen Dagblad 6 maart 2006 'Kolfje naar de hand van Loes Luca' - Telegraaf 6 maart 2006

Foto: Ben van Duin

////////////////////////
Informatie voor de pers:
Namens Parkstad Limburg Theaters
Janneke Schmeitz
Culturele MarketingProjecten
t: 045-5741739
m: 06-25333515
www.jannekeschmeitz.nl