Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

nr. 31 28 maart 2006

persuitnodiging .Tour de la campagne., 30 maart, naturalis leiden

Rijk en provincie:
Samen het juiste recept opstellen voor vitaal platteland

Samen werken aan het landelijk gebied. Met dat motto start op donderdag 30 maart de .Tour de la campagne.. Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen bundelen hun krachten om de vernieuwing van het platteland beter te kunnen stimuleren. Minister Veerman gaat de komende tijd het land in om met de verantwoordelijke bestuurders de projecten voor een Vitaal Platteland te bekijken: .Tour de la campagne.. Deze bezoeken worden begeleid met een publiekstentoonstelling .Vitaal Platteland.. Deze publiekstentoonstelling is voor het eerst te zien van juni tot september in museum Naturalis in Leiden. Het eerste paneel van deze tentoonstelling is een .kookboek. met recepten voor een vitaal platteland. Topkok Pierre Wind laat zien hoe je recepten opstelt en uitvoert.

Op donderdag 30 maart starten het Rijk en de provincies formeel de besprekingen om voor elke provincie een bestuursovereenkomst te sluiten. In deze 7-jarige overeenkomsten staan de doelen en het bijbehorende budget voor aankoop, beheer en ontwikkeling in het landelijk gebied. Het Rijk heeft verschillende subsidieregelingen bijeengebracht in het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ruim 3 miljard euro) en er ligt een Meerjarenprogramma Vitaal Platteland met de Rijksdoelen. De provincies krijgen vanaf 2007 de verantwoordelijkheid voor de uitvoering en het geld voor de ontwikkeling van het platteland.

U bent van harte welkom bij de bijeenkomst over de .Tour de la campagne. en het Meerjarenprogramma Vitaal Platteland.

Programma:
Minister Veerman over de inzet van het Rijk en het Meerjarenprogramma; Gedeputeerde Lokker van de provincie Utrecht en Voorzitter van het IPO voor het landelijk gebied;
Start .Tour de la campagne., het eerste deel van de publiekstentoonstelling over het platteland;
Kooksessie en lunch door topkok Pierre Wind en culinair specialist Chris Overdevest.

Datum: donderdag 30 maart. Aanvang: 9.45 uur. Locatie: Museum Naturalis, Darwinweg 2, Leiden

Informatie: Persvoorlichting ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Murco Mijnlieff 070 378 4515. Het evenement is live te volgen op www.gebiedsgerichtbeleid.nl/pers. Zo snel mogelijk na afloop van het evenement zijn daar ook foto.s te vinden.