Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
KUNST EN CULTUUR / MUZIEK/ MEDIA

Tom Holkenborg te gast bij KINK FM

Hilversum, 29 maart 2006.

Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, is donderdagochtend 30 maart te gast bij KINK FM. Presentator Jan Douwe Kroeske zal vanaf 10 uur in zijn programma 2 Meter De Lucht In een interview hebben met Holkenborg. Zij praten onder meer over Holkenborgs favoriete muziek, zijn invloeden en natuurlijk over het nieuwe album van Junkie XL, Today.

Junkie XL werd in de jaren negentig opgericht door Tom Holkenborg. De band is vooral bekend van nummers als Saturday Teenage Kick, Zerotonine, Catch Up To My Step en A Little Less Conversation. Vooral dat laatste nummer, een remix van Elvis Presley, leverde Holkenborg wereldwijde bekendheid op. Niet eerder kreeg iemand toestemming van de nabestaanden van Presley om één van zijn nummers te remixen.

Presentator Jan Douwe Kroeske: 'Ik verheug me erg op het bezoek van Tom 'Junkie XL' Holkenborg. Ik volg Tom al jaren. De eerste keer dat ik hem ontmoette was in '89 toen hij nog in Weekend At Waikiki zat. Toen al vielen zijn drive en talent mij op. Ik ben dus niet echt verbaast dat Tom nu beroemd is tot ver over de grenzen.'

KINK FM werd opgericht in oktober 1995 en is onderdeel van de Vereniging Veronica. Naast alternatieve popmuziek in het algemeen uit heden en verleden is KINK FM al ruim 10 jaar het enige Nederlandse radiostation dat aandacht besteedt aan specifieke genres als bijvoorbeeld punk, metal, hiphop, progressieve dance en avantgarde.