Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

29 maart 2006

Biketeam van start in Apeldoorn

Met ingang van 30 maart a.s. beschikt het Politiedistrict Apeldoorn over een eigen biketeam. Zestien agenten uit Apeldoorn hebben dan hun speciale opleiding afgerond. De bikers - in hun speciale bikers-politiekleding - zullen een vertrouwd beeld in het straatbeeld van Apeldoorn gaan vormen.

De moutainbike is een extra surveillancemiddel naast de auto, motor en gewone dienstfiets. De moutainbike is door de grotere wendbaarheid en bredere inzetbaarheid een goed middel voor de agenten om zich in de stad en in woonwijken snel te verplaatsen. Het Biketeam wordt niet alleen ingezet voor de afhandeling van meldingen en algemeen toezicht. Ze houden ook specifiek toezicht (bijvoorbeeld op hangjeugd, de projectmatige aanpak van zakkenrollerij of vernielingen en vandalisme, maar ook horecatoezicht en toezicht bij evenementen. Zeker bij grotere evenementen met veel bezoekers kunnen de bikers zich snel verplaatsen en zo adequaat reageren op meldingen.

De moutainbikers zullen ook de reguliere surveillances ondersteunen bij de afhandeling van meldingen. Door hun grotere wendbaarheid en de mogelijkheid om via binnendoorweggetjes (zelfs met verhogingen en trappen etc.) snel ter plaatse te zijn kunnen ze de eerste noodzakelijke maatregelen nemen. Daarnaast houden ze toezicht op allerhande zaken als parkeren, scooteroverlast etc. De bikers zijn makkelijker aanspreekbaar en zullen ook zelf sneller contact met het publiek maken. De verwachting is dat ze door hun sportieve uitstraling ook makkelijker contact maken met de jeugd.


---

U I T N O D I G I N G :

De bikers houden 30 maart een afsluitende oefening in Apeldoorn. Zowel in het centrum als in de wijken zullen ze diverse oefeningen afwerken, waaronder de aanhouding van wegrennende of agressieve verdachten. Om 13.30 uur zijn de media welkom in het centrum van Apeldoorn, nabij de ingang van het oude stadhuis), waar enkele bikers een demonstratie van hun optreden zullen verzorgen. Om 15.00 uur kan er van de hele groep bikers een foto gemaakt worden op de trappen van het politiebureau aan de Vosselmanstraat 201 in Apeldoorn Als u belangstelling voor de oefening en/of groepsfoto belangstelling heeft kunt u dat vóór do. 30 maart a.s. 11.00 uur aangeven bij persvoorlichter Bert Top.

Nadere informatie: Bureau Persvoorlichting, Bert Top 055 - 548 60 58

---- --