Persberichten district Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht, 30-03-2006

Controle geslotenverklaring

EEMNES De politie heeft woensdagochtend een controle gehouden op de Heidelaan in verband met de geslotenverklaring. Tussen 08.35 en 09.20 werden tien bestuurders bekeurd omdat zij het verbod aan hun laars lapten.

Onder invloed hekje geramd

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een 25-jarige beginnende bestuurder uit Bunschoten heeft woensdagavond op de Oostsingel bij een uitwijkmanoeuvre een tuinhekje en vervolgens een lantaarnpaal geramd. De automobilist bleek te hebben gedronken.

De aanrijding vond plaats omstreeks 19.30 uur. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man een alcoholgehalte had van 580 ug/l. Omdat hij minder dan vijf jaar een rijbewijs heeft, moest hij het roze papiertje inleveren en kreeg hij een rijverbod van acht uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

SOEST Op de Koningsweg heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden. Van de 986 voertuigen die tussen 19.20 en 21.20 uur het meetpunt passeerden, reden er 175 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 91 kilometer per uur, waar maximaal 50 mag worden gereden.