Politie Haaglanden

persberichten 30 maart

Haaglanden, 30-03-2006

Drie gewonden bij aanrijding
Rijswijk Een 90-jarige automobilist en zijn 88-jarige echtgenote beiden afkomstig uit Wassenaar raakten bij een aanrijding op woensdag 29 maart om 13:00 op de Delftweg gewond. De automobilist wilde op de Delftweg keren. De man, onbekend met de plaatselijke situatie, keerde vlak voor een aan aankomende tram die het echtpaar niet meer kon ontwijken. Het echtpaar werd met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis. De 57-jarige trambestuurder werden eveneens naar een ziekenhuis vervoerd met nekklachten. Het voertuig van de Wassenaarders raakte bij de aanrijding zwaar beschadigd. Ten gevolge van het ongeval was het tramverkeer tussen Rijswijk en Delft enige tijd gestremd.

Verdachte inbraak kerk aangehouden
Rijswijk Op donderdag 30 maart om 01.10 heeft op de Sir Winston Churchilllaan een inbraak plaatsgevonden in een kerk. De verdachte werd gestoord en ging er zonder buit van door. Op basis van de getuigenverklaring kon in de Dr.Wibautstraat een 39-jarige Rijswijker worden aangehouden.

Hennepkwekerij aangetroffen
Wassenaar Op woensdag 29 maart om 14.30 heeft de politie aan de Kasstraat een hennepkwekerij aangetroffen. In een woning trof de politie een kwekerij aan met 130 planten aan. De planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen en vernietigd. De bewoonster van het pand een 46-jarige Wassenaarse is aangehouden.

Jongen gewond bij aanrijding
Leidschendam Op woensdag 29 maart om 15.45 uur is bij een aanrijding op de Noordsingel een 15-jarige Leidschendammer gewond geraakt. Het slachtoffer zat als passagier op een brommer die werd aangereden door een 39-jarige automobiliste uit Leidschendam. Het slachtoffer is met een beenbreuk vervoerd naar het ziekenhuis.

20 Bonnen bij verkeerscontrole
Zoetermeer Op woensdag 29 maart tussen 13:00 en 15:00 uur werden bij een verkeerscontrole op de Edisonstraat 80 personenautos gecontroleerd. 20 daarvan kregen een bekeuring voor het niet tonen van de juiste papieren en het niet dragen van de verplichte autogordel. Op de van Leeuwenhoeklaan werd om 18:00 uur een 30-jarige Hagenaar aangehouden. De man werd gecontroleerd waarna bleek dat hij geen geldig rijbewijs had. Tevens bleek dat de auto twee gladde banden had, geen APK en onverzekerd was.

Bromfietser met de schrik vrij
Zoetermeer Op woensdag 29 maart om 14:00 uur kwam een 55-jarige bromfietser uit Den Haag bij een aanrijding op de Voorweg met de schrik vrij. De man werd ter hoogte van de kruising met de Meerzichtlaan omver gereden door een rechtsafslaande vrachtauto bestuurd door een 36-jarige man uit Alkmaar. De onfortuinlijke bromfietser kwam onder de vrachtauto maar raakte wonderwel niet gewond.

Muziek ligt op straat
Zoetermeer In Zoetermeer ligt de muziek op straat, althans zeker op woensdag 29 maart om 20:45 uur. Op de Europaweg trof een 37-jarige automobilist uit Zoetermeer een flinke hoeveelheid muziekplaten op de rijbaan aan. En nog onbekende getuige meldde dat een bestuurder van een volkswagen Caddy ze had verloren. De politie nam de platen mee naar het bureau voor het geval de eigenaar zich nog meld.

Mini-bike in beslag genomen
Zoetermeer Op woensdag 29 maart om 22:00 uur zagen politieagenten in het winkelcentrum de Vlieger aan de Groen-Blauw laan enkele jongeren met een zogenaamde mini bike rijden. Een 16-jarige jongen uit Zoetermeer werd aangehouden en hij raakte zijn mini bike kwijt. Het rijden met een mini-bike op de openbare weg is niet toegestaan.

Agenten zijn getuigen van aanrijding
Zoetermeer Surveillerende politieagenten zagen op donderdag 30 maart om 00:45 uur op de Europaweg een aanrijding gebeuren. De bestuurder van het ongeval reed tegen een wegafzetting op en reed hierna onverminderd door. De agenten zette direct de achtervolging in en konden korte tijd later op de Muzieklaan de bestuurder (een 40-jarige inwoner uit Den Haag) aanhouden. De man had gedronken. Hij blies aan het bureau 430 ug/l. De man werd voor nader verhoor ingesloten. Zijn auto werd weggetakeld. Korte tijd later werd op de Bossenwaard een 37-jarige automobilist uit Zoetermeer aangehouden. De man viel op door zijn weifelende rijgedrag. Hij bleek ook te veel te hebben gedronken en blies aan het bureau 670 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dubbel in de fout
Nootdorp Surveillerende agenten zagen op woensdag 29 maart om 14:30 uur op de Laan van Nootdorp een personenauto op een invalidenparkeerplaats staan. Het voertuig had echter geen zogenaamde invalidenparkeerkaart. Het voertuig kreeg een bon. Korte tijd later zagen de agenten echter het voertuig rijden. Nadat de bestuurder (een 51-jarige Hagenaar) was staande gehouden bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Hij kreeg een bekeuring en zijn auto werd in beslag genomen en afgevoerd.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag - Op woensdag 29 maart rond 14.46 uur heeft de politie in de van Leeuwenhoekstraat een 36 jarige Hagenaar aangehouden. De politie reageerde op een melding van stankoverlast. Ter plaatse trof ze een hennepkwekerij aan, waarbij een klein brandje was ontstaan door kortsluiting in de woonkamer. 400 planten en diverse apparatuur zijn in beslaggenomen en vernietigd. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Onder invloed
Den Haag. Twee Hagenaars, 22 en 25 jaar oud, zijn donderdagochtend 30 maart op het Plein aangehouden. Beide verdachten maakten deel uit van een groep studenten. De groep gedroeg zich zeer vervelend en luidruchtig op een besloten feest en werden door de organisatoren van het feest verwijderd. Eenmaal buiten ging het luidruchtige gedrag door. Agenten die ter plaatse kwamen, merkten dat de groep zwaar beschonken was. De 25-jarige verdachte werd aangehouden nadat hij tegen de surveillanceauto van de agenten had geslagen. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Vervolgens bemoeiden zijn vrienden zich ermee. Nadat meerdere politieagenten ter plaatse waren gekomen, keerde de rust terug. De 22-jarige verdachte is aangehouden voor belemmering.

Hennepkwekerij
Den Haag. Na een anonieme tip via de M-lijn heeft de politie woensdagochtend 29 maart in een woning aan de Marktweg een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 270 hennepplantjes in beslag genomen. De 49-jarige bewoonster is door de politie gehoord.