AutoRai

Sportief en elegant het voorjaar in met Mercedes-Benz A-Klasse âPolar Starâ

(3/30/2006)
Nu het voorjaar eindelijk zijn weg naar onze regionen lijkt te hebben gevonden, komt Mercedes-Benz met een speciale uitvoering van de A-Klasse, de âPolar Starâ. Deze versie is voorzien van een aantal aantrekkelijke extraâs, waaronder twee speciale carrosseriekleuren, een licht- en zichtpakket, 16 inch lichtmetalen velgen, cruise control, radio en CD-speler en THERMATIC airconditioning. Het totale voordeel kan oplopen tot ⬠2.560.
Sinds de introductie in 1997 zijn er al meer dan 1,35 miljoen exemplaren van de Mercedes-Benz A-Klasse verkocht. Met de âPolar Starâ komt Mercedes-Benz tegemoet aan de wensen van veel klanten door een aantal aantrekkelijke opties op te nemen in deze speciale uitvoering. Bovendien werd de uitstraling van het model nog verder verbeterd dankzij opvallende nieuwe carrosseriekleuren, beschermingsstrips op de portieren met een matzwart effect en sportief ogende bekleding in het interieur, inclusief vloermatten met zilverkleurige randen en het âPolar Starâ-logo, dat ook te zien is in de driehoek voor de zijspiegels op de portieren.

De âPolar Starâ-uitvoering is leverbaar op de Mercedes-Benz A-Klasse drie- en vijfdeurs in combinatie met drie dieselmotoren, qua vermogen uiteenlopend van 60 kW/82 pk tot 103 kW/140 pk en vier benzinemotoren van 70 kW/95 pk tot 142 kW/193 pk. Natuurlijk biedt de speciale uitvoering dezelfde kenmerken als de overige modellen van de A-Klasse, mede dankzij de unieke sandwich-constructie, optimale veiligheid voor de inzittenden en volop ruimte in het interieur. Zo kan de interieurruimte worden verleng tot 2,75 meter en is er maximaal 1995 liter laadruimte beschikbaar. Ook zet de A-Klasse nieuwe maatstaven op het gebied van actieve veiligheid en koersvastheid, met ondermeer een parabolische achteras en een unieke schokdemping dat de demping aanpast aan de actuele rijomstandigheden.

De voornaamste uitrustingskenmerken van de âPolar Starâ zijn een licht- en zichtpakket met o.a. automatische koplampfunctie en een regensensor. Daarnaast beschikt deze uitvoering over 16 inch zevenspaaks lichtmetalen velgen, een keuze uit twee speciale metallic-kleuren âReef Silverâ of âMistral Blueâ of, als alternatief âCosmos Blackâ, sierelementen van geborsteld aluminium op de middenconsole en deurpanelen, een met leer bekleed multifunctioneel stuurwiel, cruise control, een radio en CD-speler,THERMATIC airconditioning, nieuw ontworpen bekleding en vloermatten met âPolar Starâ-logo.

In combinatie met het uitrustingsniveau CLASSIC kost het âPolar Starâ-pakket ⬠2.990, een voordeel van ⬠2.560. Voor de A-Klasse ELEGANCE bedraagt de prijs ⬠2.100 (voordeel ⬠2.292), bij de AVANTGARDE kost het pakket ⬠1.900 (voordeel ⬠2.082). Alle prijzen zijn inclusief BTW en BPM.

De A-Klasse âPolar Starâ is nu te bestellen en staat vanaf 22 april bij de Mercedes-Benz dealer.

BedrijfsautoRAI.nl