AutoRai

Honda Civic wint internationale design award

(3/30/2006)
De nieuwe Honda Civic heeft de 51^e international âred dot: best of the bestâ design award gewonnen. Het is voor de tweede keer dat Honda deze uitzonderlijke prijs in de wacht sleept; in 2001 ging de Honda S2000 de Civic voor. De officiële uitreiking vindt plaats op 26 juni. De âred dotâ design award is een wereldwijd toonaangevende verkiezing op het gebied van design, die jaarlijks wordt georganiseerd door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Een internationale jury kiest in elf categorieën producten met een buitengewoon design. De categorieën omvatten naast auto-gerelateerd design ook andere onderdelen van industriële ontwerpen.

Innovatief design
De nieuwe Civic won de âred dot: best of the bestâ award in de categorie âTransportâ. De jury prees het innovatieve design en noemde het ârevolutionairâ. De jury was daarnaast onder de indruk van de hoge kwaliteit van het gehele ontwerpconcept.

Best of the best
Dit jaar streden 2.068 inzendingen uit 41 landen mee in de verkiezing. Slechts 36 daarvan ontvingen voor hun design het predikaat âred dot: best of the bestâ, terwijl 485 producten het âred dotâ kwaliteitslabel kregen.

Een jaar tentoongesteld
De Civic wordt nu een jaar lang onderdeel van een tentoonstelling in het Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Het museum heeft met een collectie van meer dan 1.000 producten op 4.000 vierkante meter een van de grootste tentoonstellingen van hedendaags design. Daarnaast komt de Civic in het jaarboek van het Design Zentrum, wat als een autoriteit wordt gezien op het gebied van hedendaagse trends in de industrie.

De eerste verkiezing werd gehouden in 1955, waarbij buitengewone, internationale ontwerpen werden beloond met een âdotâ. De huidige âred dotâ stamt uit 1992 en de verkiezing zoals die nu bestaat dateert van 2000.

BedrijfsautoRAI.nl