Gemeente Harderwijk


Denk mee over het groen in Harderwijk en Hierden

De gemeente zoekt betrokken inwoners die willen meedoen aan de fotoactie Groen in Harderwijk. Via foto's en een enquête wil de gemeente meningen en wensen op het gebied van groen inventariseren. Voor de fotoactie stellen wij gratis 40 fotocamera's beschikbaar. Deze zijn zo lang de voorraad strekt tussen 9.00 en 12.30 uur af te halen bij de receptie in de Stadswinkel. Onder de inzenders van de fotoactie wordt een exemplaar van het fotoboek `Oud Harderwijk vanuit de lucht' verloot. Een enquête over o.a. de aanwezigheid en kwaliteit van de plantsoenen en bossen vindt u volgende week op deze pagina.

In het nieuwe Groenstructuurplan wordt het beleid voor de groenvoorzieningen in de wijken voor de komende jaren wordt vastgelegd. Ook het beleid voor het buitengebied en het bosgebied staat in het Groenstructuurplan beschreven. De resultaten van de fotoactie en de enquête worden zoveel mogelijk in het nieuwe Groenstructuurplan verwerkt.

De gemeente is sterk geïnteresseerd in foto's die aansluiten bij de volgende thema's:
- de mooiste groene plek in Harderwijk/Hierden - een wijk waar groen en bebouwing mooi in balans zijn - mooie voorbeelden van groenvoorzieningen in buurgemeenten - een plek met bijzondere natuurwaarden - een groene plek met goede recreatiemogelijkheden - locaties waar het groen slecht onderhouden is - groenvoorzieningen die niet passen in het stads- of landschapsbeeld - locaties waar weinig groenvoorzieningen zijn in de wijk of directe omgeving
- groen dat een onveilig gevoel geeft.

U hoeft niet alleen naar uw eigen wijk of buurt te kijken, ook het bos- en buitengebied van Harderwijk en Hierden komen in het nieuwe plan aan bod.

U kunt de camera tot en met 20 april inleveren bij Foto Doesburg, Hondegatstraat 8. De opnamen komen dan vanzelf bij de gemeente, maar u ontvangt ook zelf een afdruk van uw opnamen.

Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van uw eigen digitale camera. Mailt u dan uw foto's uiterlijk 20 april naar info@harderwijk.nl. U krijgt in dat geval geen afdruk van uw opnamen. Door deelname geeft u de gemeente Harderwijk het recht om de foto's voor niet-commerciële doeleinden te gebruiken.