Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 13

Evenementen 2006

Ter inzage voor u in de Stadswinkel ligt de evenementenkalender 2006 en de meldings- of aanvraagformulieren. Het betreft jaarlijks terugkerende evenementen. De evenementenkalender is tevens in te zien op onze website www.harderwijk.nl onder nieuws- en persberichten. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze omtrent de aanvragen binnen vier weken na deze publicatie schriftelijk dan wel mondeling bij ons kenbaar maken.

Informatie: 411 421, 411 256 en 411 311.

Toezichthouders kinderopvang

Burgemeester en wethouders hebben medewerkers van de afdeling algemene gezondheidszorg van de GGD Regio Noord-Veluwe aangewezen als toezichthouders op grond van artikel 61 van de Wet kinderopvang.

Het aanwijzingsbesluit ligt gedurende vier weken na verschijning van deze krant ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis.

Informatie: afd. Bestuursondersteuning, tel. 411 256.

Abri Leuvenumseweg gemeentelijke monument

Burgemeester en wethouders hebben de abri (bushokje) aan de Leuvenumseweg aangewezen als beschermd gemeentelijk monument. Deze abri was tot voor kort in gebruik als halte bij het verpleeghuis Sonnevanck.

Het besluit ligt vanaf 31 maart gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel in het stadhuis, balie Bouwen en wonen. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden hierover schriftelijk de mening kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Ruimte en economie, tel. 411 247.

Milieumelding ISS Landscaping

Bij de gemeente is een melding van verandering van de inrichting op grond van de Wet milieubeheer ingediend door ISS Landscaping Services BV, Fokko Kortlanglaan 137, voor het bouwen van een tweede opslagruimte voor bestrijdingsmiddelen.

De melding kan tot en met 12 mei worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Zienswijze kunt u bij voorkeur schriftelijk tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Tegelijkertijd kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Raad van State.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Milieumeldingen

Bij de gemeente zijn de volgende meldingen op grond van de Wet milieubeheer ingediend:
- Bram Hop Tweewielers, Molenweg 10, voor de verkoop en reparatie van fietsen
- BCS Harderwijk BV, Lorentzstraat 41, voor op- en overslag van fruitproducten
- Stukadoorsbedrijf G. van Bijsteren, Buys Ballotstraat 17-19, voor opslagruimte voor een stukadoorsbedrijf - Schuuring, Fahrenheitstraat 25, 27/29 en 42/44 voor een kantoorgebouw en magazijn - Reklame Sukses, Fahrenheitstraat 86, voor de opslag van materiaal - Oléus BV, Celsiusstraat 3, voor een groothandel in smeermiddelen en vetten
- Olearius, standplaats bij winkelcentrum Tweelingstad, voor de verkoop van plantaardige oliën.

Voor deze bedrijven gelden landelijke voorschriften. Zij hoeven geen milieuvergunning aan te vragen. Wel zijn de stukken tot en met 1

Informatie: afd. Milieu, tel. 411401.

Milieumelding vuurwerk

De gemeente heeft de milieuvergunning gewijzigd van Boonen Rijwielen v.o.f., Mecklenburglaan 2 in verband met de vergroting van de opslagcapaciteit van consumentenvuurwerk.

De wijziging kan tot en met 12 mei worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren.Tot en met die datum staat beroep tegen dit besluit open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, echter uitsluitend voor diegenen die ook tegen de ontwerpbeschikking zienswijze hebben ingebracht of aan wie niet kan worden verweten geen eerdere zienswijze te hebben ingebracht. Daarbij kan aan de voorzitter van deze afdeling worden verzocht om schorsing of een voorlopige voorziening tegen het van kracht worden van de vergunning.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 237.

Milieuvergunning Verscholen Dorp

De gemeente heeft aan bungalowpark Het Verscholen Dorp, Boslaan 2 een milieuvergunning verleend voor de exploitatie en het beheer van een vakantie- en/of recreatiepark en het verhuren van recreatiebungalows.

De vergunning kan tot en met 12 mei worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren.Tot en met die datum staat beroep tegen dit besluit open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, echter uitsluitend voor diegenen die ook tegen de ontwerpbeschikking bedenkingen hebben ingebracht of aan wie niet kan worden verweten geen eerdere bedenkingen te hebben ingebracht. Daarbij kan aan de voorzitter van deze afdeling worden verzocht om schorsing of een voorlopige voorziening tegen het van kracht worden van de vergunning.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 237.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunningen verleend voor: - Van der Waalsstraat 1: 1 boom - Couperuslaan 165: 3 bomen - Zuiderzeestraatweg 116A: 1 boom

Deze besluiten liggen voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met 11 mei kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Informatie: Stadsbeheer, tel. 411 142.

Nieuwe (ver)bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Makkumpad 10: afdak en carport - Lammertkamp 10: twee dakkapellen - Mozartdreef 39: uitbreiden woning - Verkeersweg 16: uitbreiden garage/berging - Cort van der Lindenlaan 42: uitbreiden woning - P. C. Boutenslaan 50: uitbreiden woning - Donkerstraat 44: 2 markiezen - Middenlaan 26: dakkapel - Mandenmakerstraat 99: vergroten woning - Roos- en Doornhof 29: wijzigen gevel westzijde - Meerkoetmeen 57: dakkapel voorzijde - Veldkersmeen 7: berging

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Rooseveltlaan 18: uitbreiden woning - Strokelweg 11: kleedruimte - Reaumurstraat 8: verbouwen kantoor/bedrijfsruimte - Zuiderzeestraatweg 116: tuinhuis - Graaf Ottolaan 21: veranderen bedrijfsruimte - Zeepad (bij de ijsbaan): aanlegsteiger - Sonnevancklaan 18: kap op berging - Potgieterstraat 13: eenzijdige nokverhoging

Er zijn aanvragen om sloopvergunning ingekomen voor: - Zuiderzeestraatweg 83: opstallen

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Drielandendreef 1: uitbreiden woning - Van Geunslaan 2: kap op garage - Mecklenburglaan 47: uitbreiden woning

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Bruggestraat 49: verbouwen en herinrichten pand - Oranjelaan 38: uitbreiden woning - Bondamlaan 20: uitbreiden woning

Er is sloopvergunning verleend voor: - Bruggestraat 49: verwijderen asbest en gedeeltelijk intern slopen

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 2 en 3 en art.17 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van: 30 maart t/m 11 mei: - Vischmarkt 32: veranderen woning - Kruithuis (voormalig woonwagenkamp): aanleg parkeerplaats - Bruggestraat 6, 8 en 10: veranderen amusementshal - Veldkersmeen 116: uitbreiden woning

De aanvragen en ontwerp-besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411250.

Zonwering Jan van Nassaupark

Burgemeester en wethouders hebben van R. Lanting een aanvraag ontvangen om op grond van de monumentenverordening 1995 vergunning te verlenen voor het aanbrengen van zonnewering op de locatie Jan van Nassaupark 11 t/m 48, een gemeentelijk monument.

Het bouwplan ligt tot en met 13 april ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het bouwplan schriftelijk bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250/411 396.