Gemeente Abcoude


Voorkom overlast hondenpoep

Hondenpoep is voor veel mensen een bron van ergernis. Logisch, want niemand trapt voor zijn plezier in een hondendrol. Bovendien kan het contact met hondenpoep risico´s voor de gezondheid met zich meebrengen.

Burgers en gemeente zijn samen verantwoordelijk voor het schoonhouden van de gemeente Abcoude. Probeert u daarom ook zelf overlast van hondenpoep te voorkomen. In de gemeente Abcoude geldt het volgende:
* Houd uw hond binnen de bebouwde kom op de weg aan de lijn: het is veiliger voor uw hond, en voor de verkeerssituatie in het algemeen. Bovendien ziet u ook waar uw hond zijn behoefte doet.
* Laat uw hond niet uit bij kinderspeelplekken, zandbak of speelweide en plekken waar het verbodsbord voor honden hangt.
* Doet uw hond zijn behoefte op de openbare weg of op een plek met een verbodsbord voor honden, dan bent u verplicht de poep op te ruimen. Dit geldt ook voor bermen.

* Ruim de hondenpoep van uw hond op met bijvoorbeeld een hondenpoepzakje of een plastic zak. Het zakje kunt u in een van de hondenpoepbakken of in een gewone afvalbak gooien, maar natuurlijk ook thuis in de afvalbak. Hondenpoepzakjes of anderen middelen zijn te koop in de dierenspeciaalzaak.

---

30 maart 2006
60228 banner_verkiezingen
Gemeentegids 2005/2006
Digitale nieuwsbrief
Connectcar

© 2006 Gemeente Abcoude. Disclaimer