KNMG

Nieuwe website over modernisering medische vervolgopleidingen

De stuurgroep MOBG en de KNMG Colleges hebben in 2005 samen met de Orde van Medisch Specialisten, NVZ en de NFU het project Modernisering Medische Vervolgopleidingen gestart. Het doel van de modernisering is om alle opleidingen tot specialist uiteindelijk transparant en flexibel te maken.

Dat wordt bereikt doordat de opleiding gericht zal zijn op het verwerven van competenties. Aan het einde van zijn opleiding moet elke aios (arts in opleiding tot specialist) beschikken over die competenties. Dat betekent dat de specialist van straks niet alleen vaardig is in medisch handelen en wetenschappelijk onderzoek, maar ook in communiceren, samenwerken, maatschappelijk handelen, werken in een organisatie en professioneel handelen. Wat die competenties concreet inhouden is vorig jaar al vastgelegd in diverse Besluiten van de KNMG Colleges.

Nu alvast opgeven voor nieuwsbrief
De nieuwe website www.medischevervolgopleidingen.nl ondersteunt het project, zodat opleiders op de hoogte zijn en men van elkaars initiatieven kan leren. Vanaf mei 2006 kunt u hier terecht voor bijvoorbeeld een model voor een modern opleidingsplan, relevante documentatie en interviews met deskundigen. Ook biedt de site een overzicht van de stand van zaken per specialisme. De site belicht regelmatig specifieke onderdelen en vraagstukken, zoals omgaan met Korte Praktijkbeoordelingen, portfolio en voortgangsgesprekken. Als u regelmatig op de hoogte gehouden wilt worden van de laatste ontwikkelingen kunt u zich alvast opgeven voor de digitale nieuwsbrief door uw e-mailadres door te geven aan smid@politiekonline.nl onder vermelding van nieuwsbrief Medische Vervolgopleidingen. Vanaf mei kunt u zich ook voor de nieuwsbrief aanmelden via de site.

Laatst gewijzigd: 24-03-2006