Politie Hollands Midden

Datum: 30 maart 2006

Noordwijkerhout Openbare dronkenschap De politie heeft woensdagmiddag, 29 maart, vier mannen van 32,39, 40 en 43 jaar aangehouden toen zij werden betrapt op het drinken van alcohol op de openbare weg. Na een melding hebben agenten een controle uitgevoerd bij het Oosterduinsemeer. Daar troffen ze de mannen aan die wijn aan het drinken waren. Daarnaast waren ze in het riet in een deels ingegraven winkelwagen een kip aan het braden. In het riet lagen bovendien nog ongeveer 40 á 50 flessen wijn en een zelfde aantal blikken en potten met levensmiddelen. De goederen bleken afkomstig te zijn uit een vuilcontainer. Deze waren daar geplaatst na een brand in een supermarkt van het bungalowpark. Nadat de goederen door de mannen waren teruggedaan in de container werden ze overgebracht naar het bureau.

Leiden Vrachtauto schaart op A4 Donderdag 30 maart omstreeks 03.45 uur is op de A4 ter hoogte van de Willem van de Madeweg in de richting van Den Haag een vrachtauto met oplegger geschaard. Vermoedelijk gebeurde dit door aquaplanning. De oplegger had eerst de vangrail rechts van de weg geraakt, en schoof vervolgens door ter hoogte van de trekker. Hierdoor werd de trekker tegen de linker vangrail geduwd waarna de gehele combinatie dwars over de Rijksweg en klem tussen de rechter en linker vangrails tot stilstand kwam. De 33 jarige vrachtwagenchauffeur uit Berkel en Rodenrijs bleef ongedeerd. De A4 werd vanaf de afrit bij Hoogmade afgesloten voor het verkeer. Het verkeer hier keerde onder begeleiding van politiemotorrijders waarna ze van de Rijksweg werden geleid. Het overige verkeer werd eveneens omgeleid. Omstreeks 05.10 uur was de vrachtauto vrij van beide vangrails en werd het achteruit via de Willem van der Madeweg geleid waarna het op het terrein van Rijkswaterstaat werd gestald voor verder onderzoek. Een uur later werd de A4 in de richting van Den Haag weer vrijgegeven. De linkerrijstrook in de richting van Amsterdam was eveneens afgesloten voor het verkeer. Over een lengte van ongeveer dertig meter ontstond schade aan beide vangrails. Verwacht wordt dat deze eind deze week zal worden gerepareerd.

Leiden Aanhouding na diefstal snorfiets De politie heeft woensdagmiddag, 29 maart, twee jongens uit Leiden van 13 en 14 jaar, aangehouden nadat ze met een gestolen bromfiets waren gezien op de Kooilaan. De eigenaar had op zaterdag 25 maart aangifte gedaan van de diefstal. Woensdagmiddag zag hij een groepje jongens met zijn snorfiets lopen. Toen hij de jongens aansprak gaven ze te kennen dat hij niets tegen hen kon beginnen. De jongens waren hierna weggegaan in de richting van een voetbalvereniging. Agenten hebben in de omgeving uitgekeken naar de jongens. Op de Willem de Zwijgerlaan werden twee van hen met de snorfiets gezien. Hierop werden de twee aangehouden. Het signalement van de 13 jarige jongen kwam overeen met het door een getuige opgegeven signalement van een verdachte van de diefstal op 25 maart.

Leiden Inbraak in woningen In een woning aan de Billie Holidaystraat is woensdag 29 maart tussen 13.15 en 15.00 uur ingebroken. Men heeft de schuifpui geforceerd om binnen te komen. Nadat de woning was doorzocht werden geld, een televisie en sieraden weggenomen. In de avond werd ingebroken in een woning aan de Doctor Lelylaan. Via een bovenlicht wist men in de woning te klimmen. Er werden sieraden en geld meegenomen.

Alphen aan den Rijn Poging inbraak in bedrijf Twee jongens op een scooter hebben donderdag 29 maart even na 21.30 uur vermoedelijk geprobeerd in te breken in een bedrijf aan de Koperweg. De jongens hadden met een steen een ruit ingegooid, maar werden betrapt door één van de eigenaren. De medeeigenaar schreeuwde naar de jongens waarna deze er vandoor gingen.

Waddinxveen Motorrijder onderuit in bocht Een 36 jarige motorrijder uit Waddinxveen is woensdag 29 maart even voor 21.30 uur in een bocht op de Dreef door nog onbekende oorzaak onderuit gegaan. Via de berm kwam de motorrijder ten val op het fietspad. De motorrijder liep enkele schaafwonden op aan zijn hoofd. Daarnaast klaagde hij over pijn aan de ribben.

Zevenhuizen Pogingen inbraak in bedrijven Vrijdagnacht 30 maart heeft men geprobeerd in te breken in twee bedrijven in Zevenhuizen. In een pand aan de Strandweg werd een raam opengebroken om binnen te komen. Eenmaal binnen werd er echter niets weggenomen. Een bedrijf aan de Wollenfoppenweg werd eveneens bezocht door inbrekers. Via de achterzijde van het bedrijf werd geprobeerd binnen te komen. Dit mislukte.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --