Persberichten district Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 30-03-2006

Moeder met kind aangereden

AMERSFOORT Een 31-jarige vrouw uit Amersfoort die met haar 3-jarige zoontje op de fiets reed, is woensdag aangereden door een auto. Daarbij liep het kind een hersenschudding op.

Het ongeval gebeurde omstreeks 12.00 uur op de kruising van de Poortersdreef en Het Groene Schaap. Agenten zagen dat de auto van Het Groene Schaap was gekomen en troffen de fiets onder de voorbumper aan. Zowel moeder en kind als de bestuurster (leeftijd en woonplaats nog onbekend) van de auto waren erg overstuur en werden opgevangen door omwonenden. Het jongetje was buiten bewustzijn en erg bleek. De ambulance was snel ter plekke en ambulancepersoneel stelde vast dat het kind behalve de hersenschudding verder geen letsel had. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Twee vrouwen (35 en 51) en een man (34) uit Polen zijn woensdag omstreeks 12.00 uur aangehouden in een winkel op de Emiclaerhof op verdenking van winkeldiefstal.

De verdachten waren ook in bezit van goederen die waarschijnlijk bij een of meer andere winkels waren gestolen. De artikelen zijn in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De 51-jarige vrouw was al eerder in aanraking geweest met de politie wegens diefstal.

Jongen (10) steelt skateboardwielen

AMERSFOORT Een jongen van 10 jaar uit Bunschoten is woensdag in Amersfoort betrapt op winkeldiefstal van een set skateboardwielen. De jongen was samen met een vriendje en diens moeder omstreeks 15.00 uur aan het winkelen bij de winkel aan de Stadsring. Zonder dat zij het door hadden stak de jongen het setje wielen onder zijn jas. Hij werd betrapt toen het alarmpoortje afging toen ze de winkel verlieten. In overleg met zijn vader krijgt hij een alternatieve STOP-straf.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT Op de Emmalaan heeft de politie woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09.30 en 12.00 uur passeerden 893 voertuigen het meetpunt. Daarvan reden er 78 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 90 kilometer per uur, waar maximaal 50 mag worden gereden.

Bejaarde fietsster aangereden

LEUSDEN Een 72-jarige vrouw uit Wijhe, die fietste over het Jaagpad bij de Leusbroekerweg, is woensdag geschept door een auto. Daarbij liep zij een gebroken enkel op en letsel aan hoofd en kaak.

Het slachtoffer verleende omstreeks 18.00 uur geen voorrang aan de auto, die voor haar van links kwam en werd bestuurd door een 39-jarige Soester. De auto kwam uit de richting van de Voskuilerdijk. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.