Gemeente Hilversum

Akkoord over nieuw college Hilversum

30 maart 2006
Onderhandelaars van de fracties van de PvdA, het CDA, de SP en D66 hebben woensdag 29 maart een akkoord bereikt over de vorming van een nieuw college van B&W in Hilversum.

Het nieuwe college zal bestaan uit vijf wethouders: twee van de PvdA; één van het CDA, één van de SP en één van D66.

Een ander spoor
Het collegeprogramma heeft als titel 'Een ander spoor'. Met deze titel geeft de coalitie aan te kiezen voor een duidelijke verschuiving van de bestuurlijke inspanningen in de richting van sociale zaken, van welzijn en van zorg, dus op sociale infrastructuur en op de kwaliteit van de woonomgeving. Het aantredende college kiest daarbij voor de kwetsbaren en dus voor een sociaal en solidair Hilversum. Het zal minder nadruk leggen op de fysieke infrastructuur. Maar het zal wel hard gaan werken aan het aanpakken van de problemen op de woningmarkt onder meer door het bouwen van veel goedkope woningen. En het zal zich inzetten voor de economie en de werkgelegenheid. Het collegeprogramma heeft een gezond financieel meerjarenperspectief.

Wethouders
De fracties zullen de gemeenteraad vragen om in zijn vergadering van 12 april 2006 de volgende personen te benoemen tot wethouder:
* Voor de PvdA Ben Hammer en Jan Rensen.

* Voor het CDA Otger Meuwissen.

* Voor de SP Karin Walters.

* Voor D66 Erik Boog.

Portefeuilleverdeling
De overeengekomen portefeuilleverdeling is als volgt:

Ben Hammer: Grondzaken (incl. Anna's Hoeve en K. Onnesweg); Wonen-welzijn-zorg (incl. WMO); Stedelijke vernieuwing (ISV) en eerste loco-burgemeester.

Jan Rensen: Economische zaken en media; Sport en recreatie; Toerisme (incl evenementenbeleid); Beheer openbare ruimte en vijfde loco-burgemeester.

Otger Meuwissen: Ruimtelijke ordening (incl. Diependaalselaan); Onderwijs; Bouw- en woningtoezicht; Milieu (incl. GNR) en derde loco-burgemeester.

Karin Walters: Financiën; Sociale zaken en arbeidsmarktbeleid; Personeel en organisatie en vierde loco-burgemeester.

Erik Boog: Jeugdzaken; Cultuur en monumentenzorg; Verkeer en vervoer en tweede loco-burgemeester.

Burgemeester Bakker houdt de portefeuilles Bestuurlijke aangelegenheden; Openbare orde en veiligheid en Communicatie.

Openbare bijeenkomst
De leden van de gemeenteraad worden door de nieuwe coalitie in de gelegenheid gesteld informatieve vragen te stellen aan de kandidaat-wethouders tijdens een speciaal daartoe belegde openbare bijeenkomst op woensdag 5 april van 19.30 tot 21.30 uur in het Raadhuis. Deze bijeenkomst kan dienen ter voorbereiding op het raadsdebat over de coalitievorming en het collegeprogramma dat op 12 april zal worden gevoerd.